Art

Veure, mirar, observar

La mostra de retrats ‘Mira’m’ de la col·lecció d’art contemporani de La Caixa porta fotos inèdites a Castell-Platja d’Aro, on també exposa el pintor Xano Armenter

La mostra de retrats de la col·lecció d’art contemporani de La Caixa, denominada Mira’m, es podrà visitar fins al 29 de setembre a les sales municipals d’art de l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro , amb noves fotos que no s’han pogut veure en exposicions anteriors.

L’exposició, la segona de l’any, explora el retrat, un dels gèneres més tradicionals de l’art, a través de diverses obres contemporànies: pintures, fotografies, vídeos i instal·lacions que formen la diversitat d’enfocaments que caracteritza l’art actual i que convida els espectadors a reflectir-se en el mirall social dels retrats. La selecció il·lustra l’esperit obert de la col·lecció La Caixa d’Art Contemporani, que arrenca a la dècada dels anys vuitanta i arriba fins als joves creadors d’avui; un conjunt d’artistes de totes les nacionalitats, estils i tendències: Ana Laura Aláez, Eduardo Arroyo, Vanessa Beecroft, Rineke Dijkstra, Günter Förg, Susy Gómez, Begoña Montalbán, Óscar Muñoz, Carlos Pazos, Antoni Tàpies i Gillian Wearing.

La Masia Bas, declarada bé cultural d’interès nacional, es va estrenar l’estiu de 2016 com a sala expositiva. L’edifici formava part del conjunt d’habitatges que es van anar estenent per la vall d’Aro, des de l’interior cap al mar, a partir del segle XVI.

La intimitat de l’individu

Paral·lelament, també es pot visitar la proposta pictòrica titulada Veure sota les parets de Xano Armenter, en aquest cas al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro fins al 4 d’agost. L’artista dedica una sèrie a la retina, “intentant expressar pictòricament el fenomen mateix de la visió, el flux de la imatge, la persistència visual i la mirada”, com escriu el crític d’art Àlex Roa. Clarament influït pel còmic i la il·lustració, així com pel grafit, les seves obres exploren la intimitat de l’individu en contraposició amb la multitud, com assenyala Roa.

Al mateix espai, hi exposaran properament Manel Anoro (del 10 d’agost al 15 de setembre) i Manel Àlvarez (del 21 de setembre al 20 d’octubre). Simultàniament a totes les mostres, la planta superior del castell esdevindrà una exposició permanent formada per una selecció del fons municipal d’art. Paral·lelament, el parc dels Estanys de Platja d’Aro és el marc aquest any de dues mostres d’escultura de gran format a l’aire lliure, en un entorn de 150.000 m² d’atractiu turístic, naturalista i cultural, on la visita pedagògica i artística és compatible amb una diversitat biològica que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Actualment, i fins al 28 de juliol, hi ha exposades obres de José Luis Pascual, peces elaborades amb diversos materials com a mitjà d’expressió, sobretot ferro i acer Corten. En prendrà el relleu una retrospectiva de 30 anys de trajectòria de Marzo-Mart (del 3 d’agost al 2 de febrer).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda