Música

Quatre dies d’estrenes

El 31è Mercat de Música Viva rep des d’avui fins dissabte 650 professionals

Ferran Palau, Mazoni, A Contra Blues, Nico Roig i Gertrudis, entre els concerts que es veuran a Vic

L’últim camí de Walter Benjamin, l’espectacle sobre el filòsof alemany amb el qual Juliane Heinemann, berlinesa establerta a Barcelona, va ser reconeguda l’any passat amb el premi Puig-Porret, obrirà avui al Teatre Atlàntida de Vic el 31è Mercat de Música Viva de Vic, amb nou escenaris i la visita prevista de 650 professionals del sector. Entre les actuacions previstes per avui destaquen també les dues que oferirà Nico Roig, coproduïdes pel mateix Mercat, amb entrades ja exhaurides i durant les quals el públic viurà l’experiència amb uns auriculars.

Amb un menú en què més de la meitat de la programació són estrenes o preestrenes, el Mercat serà testimoni fins diumenge de la presentació d’algunes de les obres de pop d’autor més destacades de la temporada, com per exemple Kevin, nou disc de Ferran Palau, i Desig imbècil, retorn a les essències roqueres del bisbalenc Mazoni. Entre els discos que es podran començar a tastar a Vic hi ha també el de la jove fadista Lina, en aliança amb el seu productor, Raül Refree, o els dels cada vegada més prestigiats A Contra Blues, guanyadors l’any 2014 de l’European Blues Challenge. Gertrudis, d’altra banda, es presentaran per primera vegada amb secció de vents en l’estrena de nou repertori; Lagartija Nick desgranaran noves cançons en un Mercat, convé recordar, que va jugar, fa ja 23 anys, un paper fonamental en la creació d’Omega, l’històric disc que el grup de Granada va compartir amb Enrique Morente; i de Portugal, amb una forta presència enguany a Vic, a més de Lina, s’hi veuran propostes com les de P.L.I.N.T, Filho Da Mae, Ruma, Palankalama.

Més enllà de l’Atlàntida, en un ambient ja marcadament festiu i en els escenaris de la plaça Major i el Sucre, el Mercat de Música Viva rebrà concerts com els de Balkan Paradise Orchestra, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, The Crab Apples, El Petit de Cal Eril i Dorian.

El Mercat de Música Viva de Vic, finalment, i entre d’altres activitats, acollirà una reunió del FWMF (Forum of Worldwide Music Festival) i el lliurament dels premis Alícia, que, per primer any, concedeix l’Acadèmia Catalana de la Música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia