Cinema

La sang no arriba al riu però sí a l’Acocollona’t

El festival Acocollona’t s’avança al calendari i avui arrenca la IX Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona. Fins al 19 d’octubre ha programat un reguitzell de projeccions, actes i activitats en col·laboració amb altres entitats de la ciutat. I com és habitual, aquest any fora del programa però com a colofó, celebrarà la tradicional i multitudinària Zombie Walk el 31 d’octubre, amb la qual omplirà els carrers de la ciutat amb morts vivents i criatures de la nit de tot tipus i forma.

L’acte inaugural té lloc avui als Cinemes Albéniz Plaça (20.30 h), on es presentaran les activitats del festival, i es projectaran una sèrie de curtmetratges seleccionats dels més d’un miler que s’han rebut d’arreu del món. També s’estrenarà Cántame mamá, de Toni O. Prats. Com a novetat, destaquen les rutes teatralitzades que aniran a càrrec del grup de teatre Excalibur i amb la col·laboració dels alumnes d’El Galliner, les rutes teatralitzades (la primera demà, davant l’Hotel Llegendes) programades a les 19 h per recórrer el Barri Vell de Girona representant algunes de les llegendes de la ciutat. També hi haurà l’actuació de la Fada Verda. Per participar en la ruta s’han d’adquirir les entrades prèviament.

També, un any més, se celebrarà una nova edició del concurs de curts realitzats en 24 hores de temàtica de terror o fantàstica, l’Acocoexprés, que canvia de localització i es desplaça de l’habitual Museu del Cinema al Girocòmic. La recollida del material es pot fer demà al matí a l’estand de l’Acocollona’t que hi ha a la fira. El concurs en si es farà diumenge, de les 10 a les 14 h. Per inscriure-s’hi, es poden consultar les bases a https://acocollonat.wixsite.com/acocollonat/acocoexpres

Una altra de les novetats és la projecció d’una pel·lícula gore, Possessió infernal (Evil dead), de Sam Raimi, a més d’algunes sorpreses, demà a l’auditori de La Mercè (22 h). Altres activitats destacades són el recorregut de titelles pel Barri Bell a càrrec de Mula Baba (demà, a les 17 h) o la presentació de la nova editorial de ciència-ficció, fantasia i terror en català Mai Més i dels llibres Persona non grata, de Cassandra Khaw, i la Brigada lluminosa, de Kameron Hurley. Participaran en l’acte que es farà a la Llibreria 22 el 19 d’octubre (12 h) Ernest Riera, traductor; Daniel Genís del Biblionauta, i Sergio Pérez i Judit Terradellas, editors.

A la cloenda del festival, que es farà el mateix dissabte a la Sala de la Mercè (18 h), es presentarà el curtmetratge Trillerrosi, de Joan Roura i Kinema Grup, filmat el 1985 i amb el qual es parodiava el Thriller de Michael Jackson. Això com a acte previ al lliurament dels premis als millors curtmetratges de la secció oficial i Acocoexprés.

En la rua de la Zombie Walk (31 d’octubre) hi haurà tallers de maquillatge a partir de les 16 h, amb sortida de tots els participants a les 19 h des de la plaça del Vi de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia