Art

Cinc estudis aspiren a fer el nou projecte del museu Carmen Thyssen guixolenc

El jurat ha valorat els currículums dels vint aspirants al concurs i el guanyador sortirà dels cinc elegits

Ara tindran un mes per presentar l’esbós del projecte

El jurat encarregat de triar el projecte per al futur museu Carmen Thyssen a Sant Feliu de Guíxols aposta, després de valorar els currículums dels vint estudis (o aliances entre professionals) d’arquitectura, per cinc ofertes candidates per competir per a l’adjudicació del projecte bàsic executiu, que rebran una carta d’invitació per aspirar al contracte de redacció, amb un pressupost de 278.293,39 euros.

Les cinc elegides han assolit entre 80 i el màxim de 100 punts en la tria. L’alcalde, Carles Motas, destaca que “el jurat ho ha tingut difícil, perquè competien professionals amb un nivell altíssim”. Per ordre de classificació, l’oferta més ben valorada ha estat la unió temporal d’empreses (UTE) Camps Felip Arquitectura + Tuñón Arquitectos –autors, entre moltes altres obres, del Museu de Col·leccions Reials del Palau Reial de Madrid–. En segon lloc, la UTE Martínez Lapeña-Torres Arquitectos + Adrià Orriols –amb experiència en la rehabilitació del conjunt de Sant Pere de Rodes i el museu de la Casa Vicens de Gaudí a Barcelona–. I en el tercer, Fuses Viader Arquitectes, que va dissenyar l’edifici Santa Caterina de la Generalitat a Girona, la rehabilitació de la catedral de Barcelona i, a Sant Feliu, l’edifici nou del Club Nàutic.

En quarta posició, la UTE Calderón-Folch Studio SLP + AV62 Arquitectos també atresora obres al pavelló obert de les Glòries i el nou Museu Marítim –a Barcelona– i el Museu Nacional de Kabul, a l’Afganistan. I finalment, l’estudi Nieto Sobejano també ha estat admesa pels nombrosos museus que ha concebut a la Xina, Alemanya i l’Estat espanyol, com ara la recent ampliació del de Joaquín Sorolla a Madrid.

L’alcalde destacava, però, que, tot i la puntuació, ara els cinc competidors encetaran una nova fase en què “començaran de zero, amb un termini d’un mes per presentar un esbós del projecte”. El museu està previst com a ampliació del complex del monestir, per la part posterior de la plaça Abadia.

LA XIFRA

278.293
euros
és el pressupost de l’Ajuntament de Sant Feliu per a la redacció del projecte executiu del Museu Carmen Thyssen.

L’adjudicació, a l’inici de 2020 per tenir-lo a l’estiu

El jurat, integrat per la cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat i dos arquitectes de prestigi que no hi competeixen, tornarà a ser decisiu en la tria del guanyador final. L’adjudicació, entre les cinc propostes, es preveu a principis de 2020. Després s’obrirà el termini per a la redacció del projecte bàsic, que encara que no estigui enllestit del tot sí que confien a poder avançar amb vista a l’estiu, potser quan presentin l’exposició de la col·lecció Carmen Thyssen de l’any vinent. El Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ha d’acollir un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de la baronessa Carmen Thyssen Bornemisza. Una part d’aquesta col·lecció s’ha donat a conèixer a través de les exposicions temporals als darrers anys, realitzades en períodes estivals amb bona acceptació.Aquest darrer estiu fins a 23.000 persones han visitat la mostra que portava per títol Iconografies, de Sorolla a Picasso i Valdés, de les col.leccions Bancaixa i Carmen Thyssen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia