Arts escèniques

Celrà obre el ball

La quarta edició del cicle ‘Desembre en dansa’ inclou 8 espectacles i 6 tallers, entre avui i diumenge vinent

“Exhibició, formació i creació a l’entorn de la dansa”: això és el que proposa el cicle Desembre en Dansa, que tindrà lloc a Celrà entre avui i diumenge vinent, amb un total de 8 espectacles, tant de pagament com gratuïts, i 6 tallers adreçats “a un públic divers, tant amateur com professional i de 0 a 100 anys”. La programació de Desembre en Dansa s’impulsa des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Dansa i el centre de creació L’Animal a l’Esquena , dirigit per la prestigiosa companyia Mal Pelo. La mostra tindrà lloc a diverses localitzacions del poble, com ara la seu de L’Animal a l’Esquena (mas Espolla), la plaça i l’interior de l’església, el Teatre L’Ateneu , el pavelló de les piscines i l’ Escola Municipal de Dansa , on també oferiran tallers alguns dels ballarins i creadors convidats.

Desembre en Dansa comença avui, dijous, amb la presentació a L’Animal a l’Esquena de Perruca, el treball de la residència de creació que hi està portant a terme la mallorquina Mariantònia Oliver (19 h, gratuït). En el mateix acte també es presentarà al públic la programació del cicle, que continuarà demà, divendres, amb l’espectacle ¿Y por qué John Cage?, de Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol a L’Ateneu (20 h, 12 i 14 euros).

La jornada més intensa serà la de dissabte: Laura Alcalà i Emma Riba oferiran dos passis de Pols a l’església (12 i 13.30, gratuït), i a la plaça de l’església la Cia. Ertza (Asier Zabaleta) presentarà Meeting point, premi al millor espectacle de carrer del País Basc el 2017 (13 h), mentre els espectadors poden gaudir d’un vermut. A la tarda, la Cia. Mariantònia Oliver representarà a L’Ateneu l’espectacle de dansa familiar Volen volen (18 h, 7 i 9 euros), i al vespre es podran veure al pavelló de les piscines dues peces curtes: Badarság, d’AttilaAndrasi, i Pilar de dos, de Raquel Viñuales i Clàudia Gómez (20 h, gratuït). Durant tot el dissabte s’han programat tallers, a càrrec de Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol (El Estado es poderoso), Mariantònia Oliver (Si et mous vas més lluny), Albert Barros i Tania Libertad (El diàleg del tacte) i Eva Cubeles (Keep moving).

El diumenge 1 de desembre hi haurà el taller Travesses, amb Laura Alcalà i Emma Riba, i l’espectacle El lloc? De ser nosaltres, que estrenaran a L’Ateneu Sira i Pep Aymerich (19 h, 12 i 14 euros), com un diàleg obert entre l’art i la dansa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda