Música

Les coses clares

Després de l’èxit de ‘3 AM’, els gironins Doble i Hug Sound tenen previst publicar al març el seu segon àlbum, ‘Comercial shit’, un disc més melòdic i transfronterer

El duet actuarà demà a l’Estació Espai Jove, dins del Neu!, i el 25 de gener amb banda a l’ATV

Fa pocs dies informàvem que Doble i Hug Sound havien rebut el Botó de Plata de Youtube per haver assolit 100.000 seguidors en el seu canal , gràcies en bona part a l’impuls inicial d’un videoclip, el de la cançó 3 AM, estrenat el març del 2018, que ja va cap als 12 milions de visualitzacions. L’any passat, aquest duet de hip-hop heterodox va publicar el seu primer àlbum, Livin’ the hug life (Basement Records-The Orchard), que a les plataformes digitals com ara Spotify no es presenta com un treball unitari, sinó com una sèrie de temes que s’hi van anar penjant per separat –compartint una mateixa imatge gràfica–, a mesura que s’anaven produint i difonent també els respectius videoclips: set, en total. “Vam dedicar molt de temps i esforços als videoclips i això va retardar massa el llançament de les cançons”, expliquen el cantant Doble i el productor Hug Sound.

Ara, Doble i Hug Sound prepara un segon àlbum, titulat ni més ni menys que Comercial shit o “merda comercial” –comercial, no commercial: la barreja d’idiomes és premeditada–, que està previst que es publiqui al març i tot de cop, reforçant així el sentit d’àlbum, d’obra única. “A més, en aquest nou disc hi ha un canvi de perspectiva sonora. En el primer disc vam apostar sobretot per la música que ens agradava a nosaltres, amb molta influència del lo-fi. El nou disc és més melòdic i comercial, i per això ho titulem directament Comercial shit: és una manera de dir a l’oient que, si no li agrada, ja l’havíem advertit [riuen]. Però no ha estat un canvi premeditat: primer van anar sortint els temes, d’una manera natural, sense pensar que una determinada cançó podria funcionar a Llatinoamèrica, i al final de tot el procés va sorgir el concepte que engloba tot el disc. El més important és que no hem deixat de ser nosaltres. I segurament aquest disc és com un parèntesi: ja tornarem al hip-hop dur”, argumenten. Ja es podrà escoltar algun tema de Comercial shit en les dues actuacions que Doble i Hug Sound oferiran aquest mes en escenaris gironins: demà dijous actuaran a l’Estació Espai Jove de Girona (20 h, gratuït), com a concert inaugural del festival Neu! i de la 30a edició de la mostra d’art jove Mostrar’t. A més, el dissabte 25 de gener actuaran a l’ATV de Sarrià de Ter, en format de banda, amb Tomàs Collell, Enric Collell i probablement el duo de guitarristes Skank Vibes. Tot un desplegament instrumental.

Doble i Hug Sound han col·laborat últimament amb diferents músics de tot l’Estat. Ja estan a les xarxes C’est la vie , amb Lupita’s Friends, i Pa’ siempre, amb Carrión, del col·lectiu Space Hammurabi, i en els pròxims dies s’estrenaran les seves col·laboracions amb el grup de reggae Andana i el raper Soukin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona