Altres

Tanca La Penyora, no la cultura

L’emblemàtic restaurant tanca després de 40 anys, però l’associació continua

Ha tancat La Penyora, l’emblemàtic restaurant del carrer Nou del Teatre, al Barri Vell de Girona. Una llàstima. Després de 40 anys –els va celebrar l’any passat–, el restaurant de Lluís Llamas i Consol Ribas acaba de tancar les seves portes d’una manera molt discreta, més o menys coincidint amb la 13a edició del festival d’art independent Pepe Sales, una de les activitats culturals desplegades al llarg de l’any per l’associació La Penyora Cultura. L’associació continuarà activa, molt activa, fins i tot més que ara perquè Llamas i Ribas estaran més lliures, sense les obligacions diàries que comporta el funcionament d’un restaurant petit en espai, però gran en imaginació i creativitat. “Una cuina personal, inspirada en la tradició familiar mediterrània, l’experimentació i la fusió d’altres cultures”, així es presenta La Penyora en el seu web. “Hem portat a Girona totes les modes i tendències de la cuina i hem contribuït a l’evolució de la cultura gastronòmica de la ciutat amb les noves idees que hem anat portant dels nostres viatges arreu del món”, afirma la Consol.

Oficialment, en Lluís s’ha jubilat i ja no haurà de passar hores i hores entre cassoles a la minúscula cuina de La Penyora, però el seu llegat com a xef no s’acaba aquí: farà classes de cuina, assessorarà altres restaurants...

De la mateixa manera, el matrimoni tampoc deixa orfes els seus molts fills oficiosos: les desenes de creadors i espectadors, de Girona i d’arreu, que gràcies a ells han descobert grans personatges de les arts, bells maleïts com tots els que han centrat les tretze edicions del Festival Pepe Sales . Des d’aquell sarau del 2004 anomenat La fiesta está en mi culo, La Penyora no ha parat de treballar per la cultura i la llibertat, també dins les presons: El Patio s’ha convertit en l’únic festival itinerant pels centres penitenciaris de Catalunya. Per tant, La Penyora tanca, però no la cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.