Llibres

literatura

Torra inaugurarà la ruta literària Joaquim Ruyra

La ruta literària Joaquim Ruyra s’inaugurarà oficialment demà, dissabte, a les 10.30 h del matí davant el monument a l’il·lustre poeta i escriptor (passeig de la Mestrança, 74, davant de Casa Saladrigas). Hi seran presents el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcalde de Blanes Àngel Canosa. S’encetarà amb uns parlaments oficials i la descoberta de la placa de la Ruta Ruyra situada davant el monument. Completaran la inauguració un text de Ruyra amb el rapsoda Salvador Roca, i balls amb l’Esbart Joaquim Ruyra.

A Joaquim Ruyra i Oms (Girona, 27 de setembre del 1858- Barcelona, 15 de maig) el seu vincle amb el municipi li venia dels seus pares, Francesc Ruyra i Alsina i Maria Oms O’Doyle, naturals de Blanes. També, perquè sempre es va sentir fascinat pel paisatge de la Costa Brava, que el va inspirar en la seva creació literària (Pinya de Rosa, Marines i boscatges...). Amb la de Ruyra, Blanes afegeix una nova ruta literària a la que ja té de Roberto Bolaño, inaugurada el 2013, dins la seva aposta per la cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia