Arts escèniques

Els amics de Mario

Mario Gas porta a Salt ‘Amici miei’, un vetllada íntima de poesia, música i memòria, amb la pianista i actriu Bárbara Granados

Mario Gas ha mantingut al llarg dels anys una relació professional i vital “bastant forta” amb Girona, on ha tingut i té uns quants amics, entre els quals cita Quico Viader, fundador del restaurant Cipresaia, i “la gent de Bitò”, l’empresa que gestiona el Teatre de Salt. Avui justament, Mario Gas (1947) porta al Teatre de Salt Amici miei (21 h, 18 i 24 euros), més que un espectacle o un recital convencional, una vetllada íntima amb la pianista i actriu Bárbara Granados –besneta del compositor Enric Granados i, entre altres mèrits, parella artística d’Ángel Pavlovsky– i amb uns espectadors que Gas vol tenir molt a prop per compartir amb ells poemes i cançons que li han agradat i l’han acompanyat al llarg de la vida, juntament amb petits monòlegs i textos teatrals, fins a completar un espectacle “de cava” sempre viu, que canvia d’un dia per l’altre, també de durada, tot i que sempre fluctua al voltant d’una hora i mitja. “La poesia és una amistat que es va renovant i que em proporciona un gran plaer, perquè és una font inesgotable de sensibilitat i sentiments”, explica Gas, que ha convocat per a l’ocasió amics com ara Salvat-Papasseit, Espriu, Bukowski, Valle-Inclán o Lorca. “Tinc pendent un altre espectacle, només amb poetesses”, hi afegeix. Aquesta “jam session literària”, com la defineix l’actor, es va estrenar al Teatre de la Gleva, de Barcelona, on torna de tant en tant, a més de presentar-se també en escenaris de la resta de l’Estat.

Mario Gas té uns quants projectes en perspectiva, entre els quals, L’home de la flor als llavis i…, un espectacle “pirandellià” que es presentarà a l’abril al Teatre Akademia, on Gas dirigeix Àlex Casanovas, Montse Guallar i Xavier Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona