Música

Homenatge a la ‘sarsuela’ catalana

La Cobla Ciutat de Girona evoca el Teatre Líric Català dels Clavé i Morera, amb un concert a l’Auditori

La soprano Beatrice Jiménez i el tenor Albert Deprius són els solistes que hi actuaran

El Teatre Líric Català va irrompre amb força com a moviment musical durant el modernisme, impulsat per Enric Morera, amb la col·laboració d’altres compositors de renom com Enric Granados i Jaume Pahissa, per oferir al públic una alternativa lírica a la sarsuela, present a tots els teatres catalans. La Cobla Ciutat de Girona, mirant enrere en clau de petit homenatge, presenta un concert que vol ser un petit viatge que durà els espectadors des de mitjans del segle XVIII (quan es va forjar el moviment) fins als anys trenta del segle XIX, tot evocant àries, romances i duos compostos per mestres com Josep Anselm Clavé, Joaquim Serra, Càndida Pérez, Manuel Blancafort, Rafael Martínez Valls o el mateix Enric Morera.

En el concert, que tindrà lloc demà a la Sala de Cambra de l’ Auditori de Girona (19 h), la cobla gironina tindrà la participació de la soprano Beatrice Jiménez i el tenor Albert Deprius, a més de la percussió a càrrec de Joan Torras, tots ells sota la direcció de Jesús Ventura. A més del repertori de veus i cobla, el concert s’iniciarà amb tres peces programades amb motiu de diverses efemèrides de compositors que s’escauen aquest any 2020, com ara el 150è aniversari del naixement de Josep Vicens i Juli (l’avi Xaxu), el 125è d’Eduard Toldrà i Soler i el centenari de Fèlix Martínez i Comín.

Fins a una quinzena de temes es podran sentir al concert, amb peces destacades d’aquest gènere com El roserar, d’Eduard Toldrà; Jo vull morir amb ell, d’Enric Morera i Francesc Pujols (Don Joan de Serrallonga); Rosó, de Josep Ribas i Miquel Poal-Aregall (Pel teu amor), o Duo Francina i Eloi, de l’obra Cançó d’amor i de guerra, arranjades per Jesús Ventura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia