Altres

El poeta i dramaturg Enric Casasses rep el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

És un dels autors més influents de la seva generació amb un obra genuïna i transgressora

El poeta, dramaturg, narrador i traductor Enric Casasses (Barcelona, 1951) ha estat distingit amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Es tracta d’un dels poetes catalans més influents de la seva generació, autor d’una obra genuïna i transgressora, que també s’ha bolcat en la recuperació de la tradició de poesia oral. Ha cultivat la poesia trobadoresca, el surrealisme psicodèlic i autors com Verdaguer o Caterina Albert. Casasses ha traduït autors com Conan Doyle, Nerval Blake i Max Jacob. Guanyador de nombrosos reconeixements, l’any 2012 va rebre el Premi Nacional de Literatura per la seva trajectòria literària i artística i el 2011 el premi Crítica Serra d’Or.

És autor d’una vasta obra que inclou poesia, narrativa i dramatúrgia, i en la qual destaquen títols com ’La cosa aquella’ (Empúries, 1982), ’T’hi sé’ (Edicions 1984, 2013), ’A la panxa del poema en prosa que no hi neva ni hi plou’ (Tria, 2013) i, recentment, ’El nus la flor’ (Edicions Poncianes, 2017), guardonat amb el Premi Lletra d’Or al millor llibre publicat en llengua catalana. En l’àmbit de la dramatúrgia, el 2003 va publicar la peça de teatre ’Do’m’ (RE&MA).

El 1993 va ser distingit amb el Premi de la Critica per ’No hi érem’ (Empúries, 1993), el Carles Riba el 1996 per ’Calç’ (Proa, 1996) i el Premi Joan Alcover de 1998 per ’Plaça Raspall’ (Edicions 62, 1998). El 2019 va rebre el Premi de la Crítica Catalana de poesia.

En la seva faceta d’editor, Casasses ha recuperat textos d’autors com Juli Vallmitjana, Jacint Verdaguer, Caterina Albert o Francesc Pujols.

8 juny al Palau de la Música

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes va ser instituït per Òmnium Cultural l’any 1969. S’atorga cada any a una persona que per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

La persona premiada rep 20.000 euros i el guardó del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que rebrà el 8 de juny en l’acte d’entrega del premi al Palau de la Música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona