Música

Strenes s’ajorna al juny i el juliol i manté un 80% dels concerts

Aquest dissabte tindrà lloc al seu web la presentació en directe, amb la majoria dels artistes, d’aquesta Edició Especial Postquarantena, que inclourà 24 actuacions

“Teníem dues opcions: o suspendre el festival, que potser hauria estat mortal per a nosaltres, perquè ja hem fet una gran inversió en aquesta edició des de la tardor passada; o canviar de dates i intentar fer un puzle amb la disponibilitat dels escenaris de la ciutat i els calendaris dels artistes. I hem triat aquesta última opció perquè, d’acord amb les previsions actuals, hi ha moltes possibilitats que el festival es pugui celebrar.” Ho diu Xavier Pascual, el director del festival Strenes de Girona, que estava previst entre el 28 de març i el 3 de maig i que ha canviat de dates: l’anomenada Edició Especial Postquarantena de Strenes tindrà lloc en els tres caps de setmana situats entre el 26 de juny i l’11 de juliol, amb un total de 24 concerts, que representen més d’un 80% de les actuacions programades finalment. El festival presentarà les novetats aquest dissabte en streaming, a través del web festivalstrenes.cat , amb un programa presentat per la periodista Maria Xinxó en què participaran la majoria dels artistes d’aquesta edició.

A part del concert inaugural sorpresa al terrat de l’oficina de turisme de la Rambla, només s’han suspès els concerts de Lee Renaldo i Refree –perquè el primer va cancel·lar la gira– i el d’El Kanka, a l’Auditori; els de Kiko Veneno i Clara Peya, al Teatre Municipal; el de León Benavente, a La Mirona, i el de Mi Capitán a les Strenes Delicatessen de l’Auditori de La Mercè, on finalment Meritxell Neddermann obrirà una nit que completaran els ja previstos Mazoni i Carmen 113. El bisbalenc Jordi Serradell, que també havia d’actuar el mateix dia a La Mercè, ho farà finalment el 10 de juliol a la pujada de Sant Domènec, abans de Ginestà, que substitueix Magalí Sare en aquest espai obert i gratuït. I un últim canvi: Germà Negre ocuparà el lloc de Gertrudis a la Xefla de Strenes a La Mirona.

Es mantenen els grans concerts a les escales de la catedral –La Casa Azul, Blaumut i Judit Neddermann, que demà estrena el primer senzill del nou disc–, que canvien de les 21 h a les 22 h per adaptar-se a un horari més estiuenc. I també continuen endavant els dos concerts de Miki Núñez amb amics i el de Sopa de Cabra, a l’Auditori, que ja havien exhaurit les entrades molt abans de la crisi sanitària. En tots els casos, evidentment hi ha la possibilitat de recuperar els diners de les entrades ja adquirides, però Pascual demana als compradors que no ho facin i que, per poc que puguin, intentin adaptar-se a les noves dates: “El nostre pressupost depèn en un 65% de la venda d’entrades, i per això demano als nostres espectadors un exercici de responsabilitat amb la cultura i que no tornin les entrades, perquè d’això depèn la continuïtat de Strenes. Fa tres setmanes la venda anticipada es va frenar de cop i des de llavors no hem venut ni una sola entrada.” Xavier Pascual subratlla que han fet un esforç important per mantenir el màxim de la programació i la identitat de Strenes, malgrat les complicacions. “El que no volia de cap manera era organitzar una edició de butxaca, reduïda a la mínima expressió”, hi afegeix Pascual, que ha sabut adaptar-se amb rapidesa a la situació i fins i tot treure’n profit, amb humor: “Ara dic que aquest serà un Strenes amb xancletes, una edició d’estiu en què es podrà gaudir més dels espais oberts, com ara el de les escales de la catedral. Però l’any vinent tornarem a la primavera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.