Arts escèniques

Arts escèniques

Confinats? Sí, però també ‘confitats a casa’

Els ‘clowns’ Pere Hosta i Toti Toronell posen humor a la realitat que ens toca viure amb una sèrie de píndoles que emeten per YouTube i Instagram

Tortell Poltrona, Pepa Plana i Blai Mateu hi són convidats especials

En aquests temps de confinament i incertesa, el que no ha de decaure és l’humor. Amb els escenaris amb el teló abaixat i els carrers i les places buits, els artistes es busquen la vida. Sense possibilitat de poder fer bolos i espectacles que havien de representar a destacats festivals de teatre al carrer europeus, els pallassos Pere Hosta i Toti Toronell han fet un pas endavant i a través de la seva companyia, Slow Olou, porten a terme una sèrie d’emergència: Confitats a casa. Són píndoles de tres minuts de durada, càpsules amb bones dosis d’humor i surrealisme gestades a partir de la quotidianitat que ens toca viure. Un reflex d’allò que tots fem a casa (i fan ells mateixos) aquests dies: que si un concert de música virtual , que si classes de fitnes a través d’un tutorial de gimnàs, neteja a fons o, per què no, manualitats com ara un avió de paper...

Han publicat al seu canal de YouTube i Instagram dotze episodis i tenen col·laboracions de companys de la professió com Tortell Poltrona, Pepa Plana i Jordi Martínez. Tot just acaben de rodar dos nous episodis, un dels quals amb Blai Mateu. “La resposta a la nostra proposta ha estat unànime, tant que fins i tot ara el problema serà encabir-los tots!”, declara Pere Hosta. “No som guionistes i el que busquem és la frescor, per això partim d’una idea i improvisem a l’hora de rodar”, confessa.

Confitats a casa, com explica, va sorgir arran de la suspensió del Sismògraf, en el qual havien de presentar el seu nou espectacle Nus i amb Toti Toronell van decidir per mantenir-se actius engegar aquesta proposta protagonitzada per dos amics que es pensaven que mai no podria existir una pandèmia mundial i mostrar la seva reconversió (la nostra) a una altra quotidianitat alterada. “Som pallassos i estem acostumats a reinventar-nos constantment i a adaptar-nos a la realitat. La nostra feina és esprémer-la i oferir una mena de mirall deformat a través del qual, amb humor, puguem riure de tot”, remarca Hosta. A manera de teràpia, perquè, com sempre diu Tortell Poltrona , “ens en sortirem amb sentit comú i, sobretot, amb el sentit de l’humor”. Certament un reforç vitamínic imprescindible, més que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia