Cinema

Heroïnes al rescat

Mulan, Wonder Woman i la Viuda Negra encapçalaran les estrenes de Hollywood quan reobrin els cinemes, en un calendari totalment alterat per la pandèmia

Tres heroïnes, Mulan, Wonder Woman i la Viuda Negra, lideraran la represa del cinema en sales comercials en un remake, una seqüela i un spin off (una secundària que passa a tenir film propi). Hollywood continua instal·lat en la repetició de fórmules i es consolida el cinema d’acció amb protagonisme femení (una utopia inimaginable als anys setanta, abans de la tinent Ripley). Tant és així que les superproduccions protagonitzades per Yifei Liu, Gal Gadot i Scarlett Johansson es compten entre la mitja dotzena de títols més esperats d’aquest 2020 cinematogràfic trasbalsat pel coronavirus, juntament amb el nou James Bond, el West Side story dirigit per Steven Spielberg i la seqüela de Top gun.

L’apagada ha estat total (a Catalunya els cinemes van tancar el 13 o el 14 de març) i per ara no hi ha data de reobertura. No està clar, tampoc, si es farà de manera esglaonada (abans de tancar es permetia un terç de la capacitat) i des del Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya advertien fa poc que el caràcter d’estrena mundial dels grans títols de la cartellera condicionarà la represa: caldrà esperar que la majoria de països recuperin la normalitat.

En aquest context, és Walt Disney, la major més poderosa, que ha pres la iniciativa i ha anunciat un calendari, malgrat el risc que el confinament s’allargui: Mulan, remake en imatge real del film animat que va estrenar el 1998, té prevista l’estrena el 24 de juliol als grans mercats occidentals. Productora i distribuïdora de set de les deu pel·lícules més taquilleres del 2019, Disney planta cara al coronavirus amb una bateria d’estrenes entre les quals també destaquen Viuda Negra (30 d’octubre), amb Scarlett Johansson estrenant pel·lícula pròpia en l’univers Marvel; el documental de Peter Jackson The Beatles: get back (4 de setembre) i tres produccions de 20th Century Fox, estudi que acaba d’absorbir: l’esmentat West Side story (25 de desembre), The french dispatch, de Wes Anderson (23 d’octubre) i Muerte en el Nilo (9 d’octubre), de Kenneth Branagh, que torna a l’univers d’Agatha Christie.

Dos herois masculins fan companyia a les heroïnes de Disney. La 25a pel·lícula de James Bond, Sin tiempo para morir, s’estrenarà el 12 de novembre distribuïda per Universal. Tom Cruise protagonitza Top Gun: Maverick, 34 anys després del film original, que Paramount estrena al desembre (no té data concreta). Warner estrenarà Wonder Woman 1984 el 14 agost i ha retardat el Pinocho dirigit per Matteo Garrone i protagonitzat per Roberto Benigni fins al 31 de desembre. Per la seva banda, Sony preveu estrenar Padre no hay más que uno 2, de Santiago Segura (7 d’agost), el film animat Conectados: Modo familia (16 d’octubre) i el thriller Way down, de Jaume Balagueró (27 de novembre).

En un panorama dominat per les majors, quatre cineastes catalans més tenen data prevista d’estrena, almenys segons la informació de què disposem (moltes distribuïdores no han respost als nostres e-mails): Lluís Quílez arriba amb Bajocero (7 d’agost, DeaPlaneta), David Victori amb No matarás (16 octubre, Filmax), Cesc Gay amb Sentimental (30 d’octubre) i Isabel Coixet amb Nieva en Benidorm (13 de novembre, BTeam Pictures).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona