Altres

Teatres, cinemes, auditoris i espais similars reobriran a finals de maig amb seient assignat i amb l’aforament limitat a un terç

A la fase I, a partir de l’11 de maig, també podran obrir les portes els museus i les llibreries

En l’àmbit cultural i de l’oci, a la fase 0 del pla de desescalada del govern només reprendran l’activitat els arxius

Els cinemes, teatres i auditoris podran reobrir amb l’aforament limitat a un terç en la fase II del pla de desescalada del confinament del govern espanyol, que arrencarà previsiblement a partir de la quarta setmana de maig.

En l’àmbit de les activitats culturals i d’oci, els primers espais en obrir seran els arxius, que estan inclosos en la fase 0 o de “preparació”, que entrarà en vigor a partir de dilluns que ve, 4 de maig.

Una setmana més tard, l’11 de maig, arrencarà la fase I o “inicial”, en la qual les biblioteques reprendran l’activitat de préstec i també de lectura, amb aforament limitat. En aquesta segona fase també es podran celebrar actes i espectacles culturals de menys de 30 persones en llocs tancats amb un terç de públic. Quan siguin a l’aire lliure, la limitació s’ampliarà fins a les 200 persones, sempre assegudes i amb mesures de distanciament físic.

En aquesta etapa també seran possibles les visites als museus, amb l’aforament limitat a un terç i sense poder-hi realitzar activitats culturals..

A més, es podran realitzar activitats de turisme actiu i de natura per a grups limitats.

Serà també en aquest moment que el sector audiovisual podrà reprendre podran la producció i el rodatge de cines i sèries.

A més, les llibreries podran aixecar la persiana en les condicions establertes per al comerç minorista, com la limitació a un terç de l’aforament i l’obligació de garantir una distància mínima de 2 metres entre els clients.

A partir del 25 de maig entrarà en vigor la tercera fase (la II), quan ja es podrà anar als cinemes, teatres, auditoris i espais similars amb butaca pre-assignada. Aquests espais també hauran de limitar l’aforament a un terç de la seva capacitat.

Les visites a monuments i equipaments com les sales d’exposicions i de conferències també tindran limitat l’accés a un terç i controlaran les aglomeracions.

En aquesta moment estaran permesos els espectacles culturals per a menys de 50 persones en llocs tancats (amb 1/3 de l’aforament) i als d’exterior podran aplegar’s-hi fins a 400 persones, sempre assegudes i amb distància segura entre elles.

No serà fins al 8 de juny –sempre que les condicions sanitàries ho permetin-, ja en la fase II, quan les activitats culturals limitades a un terç d’aforament passaran a la meitat. Les sales d’arts escèniques i musicals continuaran limitades a un terç.

Estaran permesos els actes i espectacles culturals per a menys de 80 persones en llocs tancats (amb l’aforament limitat a 1/3). A l’aire lliure es podran celebrar actes i espectacles culturals per a menys de 800 persones, assegudes i amb distància de seguretat. Els parcs temàtics podran treballar amb les mateixes condicions.

Serà en aquest moment que podran reprendre l’activitat les places, recintes i instal·lacions taurines, que hauran de limitar l’aforament a una persona per cada 9 metres quadrats.

A banda, es podran fer activitats de turisme actiu i natura amb normalitat i anar a les platges “en condicions de seguretat i distanciament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA