Música

Canvi de plans al Festival de Torroella i a l’(a)phònica

El primer celebrarà la 40a edició al llarg d’un any i el segon es farà el juny del 2021

El Festival de Torroella i el Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, són dues noves baixes dins del panorama musical d’aquest estiu, tot i que el primer intenta fer una relectura en positiu de la situació. Segons la seva directora, Montse Faura, el Festival de Torroella celebrarà la 40a edició, prevista inicialment entre el 23 de juliol i el 21 d’agost del 2020, amb diverses activitats que tindran lloc al llarg de tot l’any, per culminar l’estiu del 2021 “amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu”. El tret de sortida de les celebracions tindrà lloc el 23 de juliol, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va fer el primer concert del festival. Hi ha previstos un documental sobre la història del festival –que emetran TV3 i La 2–, una exposició commemorativa i un cicle de xerrades en línia. També s’estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l’Auditori Espai Ter, que seria emès en directe per ràdio i televisió.

Tornar a alçar la veu

El festival (a)phònica també va anunciar ahir que ajornarà la 17a edició, prevista per al mes vinent, que tindrà lloc finalment entre el 24 i el 27 de juny del 2021. “Esperàvem que amb el transcurs dels dies us podríem donar bones notícies, però ens sap greu haver-vos de comunicar que la incertesa generada arran de la crisi sanitària de la Covid-19 fa inviable la celebració del festival el juny vinent”, anunciaven ahir els organitzadors. “Tornarem a alçar la veu!”, afegien, optimistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.