Música

‘Diverllibre’: tot el que cal saber sobre Di-versiones

El periodista Jordi Roura és l’autor del llibre sobre la popular formació calongina, que es presentarà divendres al castell de Calonge, després que el grup faci el pregó de la festa major

“Tot neix a la Diverbeach de l’any passat. La Diverbeach és una festa nascuda del no-res, el 2014, en un xiringuito sense escenari a la platja de Sant Antoni, a final d’agost. I l’any passat hi havia 10.000 persones, en un ambient molt maco i familiar. Jo hi vaig anar simplement perquè estiuejo a Sant Antoni i aquell dia vaig pensar: és evident que aquests tius fan una xarlotada –i ells són els primers que ho reconeixen–, però també són tot un fenomen”, explica el periodista Jordi Roura Sanjuan (Girona, 1976). I per explicar el fenomen social i musical de l’Orquestra Di-versiones , Roura, cap d’esports del Diari de Girona, ha escrit el Diverllibre, la guia definitiva on trobar tot el que cal saber sobre aquesta singular formació de versions nascuda gairebé per casualitat a Calonge, a partir dels ja desapareguts Fes-te Fotre. El Diverllibre, publicat per MMV , es presentarà aquest divendres, 10 de juliol, als jardins del castell de Calonge, després del pregó virtual de la festa major (22 h) que hi oferirà el grup amb motiu del seu 15è aniversari i que s’emetrà també per les xarxes municipals. L’acte serà conduït pel periodista Francesc Sánchez Carcassés i ja s’han exhaurit les invitacions per assistir-hi. Aquesta Nit Diver acabarà amb una sessió dels DJ Di-versiones, basada en el seu univers musical: els grans èxits ballats en els guateques i les discoteques entre els anys 60 i 90.

En les seves 112 pàgines, molt ben il·lustrades amb fotografies de Gisèl Aslina (autora de la majoria de les imatges), David Aparicio, Aniol Resclosa i Marc Martí, el Diverllibre repassa la història de Di-versiones, des que uns quants components de Fes-te Fotre i Defecto van preparar d’urgència un repertori de versions per substituir Hotel Cochambre a Calonge, dins dels actes de l’11 de setembre del 2005, fins a la seva recent actuació en streaming, el Divertardeo. En aquests 15 anys han fet centenars d’actuacions, sobretot a les comarques gironines, però també a Osona i el Maresme; un concert a París per al casal català; les festes d’aniversari de La Mirona, on van gravar el Diverdiscu; la versió familiar (Diverkids), ampliada a festival de càmping (Diverland), i fins i tot concerts sorpresa (Diverclandestina) i vincles futbolístics: la composició de l’himne del Llagostera o l’actuació a la Copa quan el Girona va pujar a primera. Molta feina feta i molta imaginació. O, com diu Jordi Roura, “un hobby molt professional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda