Música

Txarango cancel·la la gira de comiat

El grup anuncia un disc de col·laboracions

El grup Txarango ha decidit suspendre definitivament la seva gira de comiat, anomenada “El gran circ”, a causa de la pandèmia, i ha anunciat l’enregistrament d’un nou disc d’edició limitada que veurà la llum el 2021 amb més de trenta col·laboracions. Txarango, que ja va haver de cancel·lar provisionalment la gira al mes de maig a causa de les restriccions de la covid-19, amb totes les entrades exhaurides, explica en un comunicat que “toca ser realistes” i que l’espera és ja “insostenible “, ja que encara no hi ha cap perspectiva de quan es podrà tornar als escenaris.

“Per aquest motiu hem decidit suspendre definitivament aquesta gira, amb l’objectiu que quan les coses millorin puguem programar nous concerts de comiat adaptats a les possibilitats de moment”, explica el grup de música mestissa en un comunicat.

La banda ha obert un sistema de devolució d’entrades on ofereix dues opcions: el reemborsament dels tiquets o el seu canvi per “El gran ball”, un disc doble, d’edició limitada i numerada, que recopila algunes de les cançons més emblemàtiques del grup, reinterpretades al costat d’una trentena d’artistes i amics.

Aquest disc, encara en fase de gravació, es podrà adquirir a través d’una reserva fins al 21 de febrer i qui el compri el rebrà a casa a finals de març o principis d’abril.

Quan es puguin tornar a fer concerts, explica Txarango, es programarà una nova gira de comiat i es posaran de nou a la venda les entrades de la mateixa.

Txarango assegura que li ha costat molt prendre la decisió de cancel·lar la gira, però reconeix que l’espectacle, tal com s’havia dissenyat -abans de la pandemia-, era impossible de dur a terme en les actuals circumstàncies.

“No volem ni ens podem permetre el luxe d’allargar eternament aquesta espera. Així que no ens queda una altra solució que abandonar el format que teníem previst, tornar les entrades i començar a treballar des de zero en com ens acomiadarem el grup en aquests nous temps” , indica la banda.

“Ha estat un any molt difícil”, afegeix Txarango, que aquest 2020 ha gravat el disc d’estudi “De vent i ales” (Halley Records) i ha creat una cooperativa per autogestionar la gira.

Però el fet de no poder realitzar cap actuació per generar ingressos i les despeses regulars de mantenir viu el projecte han abocat a la cooperativa a una situació “molt complicada”:” La producció d’aquesta gira que no hem pogut realitzar ens ha suposat grans pèrdues econòmiques”.

Txarango ha publicat fins ara quatre discos: “Benvinguts al llarg viatge”, “Som riu”, “El cor de la terra” i “De vent i ales”, que tenia previst presentar en una extensa gira, amb una carpa de circ, en diverses ciutats espanyoles i de l’estranger, com Amsterdam, Londres o París, on també s’han cancel·lat els concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia