cultura

Societat

Castellfollit mostra el famós catamarà de Pepe Soto

Una grua va treure del seu pati l'embarcació, que es va exhibir en una rua pel poble abans d'anar al port de Roses

Pepe Soto, el veí de Castellfollit de la Roca famós després d'aparèixer al programa El foraster de TV3, està a punt de complir el seu somni: travessar l'Atlàntic amb el catamarà que ha construït ell mateix al pati de casa. Ahir, va fer un pas molt important un cop enllestida la seva construcció, com és el fet de treure del pati de casa l'embarcació, de 9,60 metres d'eslora i 5 de mànega.

L'operació, d'allò més complexa, va necessitar una grua de grans dimensions, dos camions i prop de quatre hores de feina. El mateix Pepe, molt emocionat, no va parar de donar les gràcies a tots els veïns i a la gent que s'ha implicat en aquest projecte tan particular, generat fa dos anys i mig arran de la malaltia greu que li van diagnosticar i que ell mateix va revelar en el programa que ha contribuït a realitzar-lo.

L'acció va tenir lloc ahir en plena celebració dels actes de festa major, precisament concebuda com un dels actes centrals. És així com el catamarà, un cop muntat al camió –i el pal desmuntat en un altre vehicle–, es va exhibir amb una festiva cercavila pels carrers de la vila amb un gran seguiment de públic. Entre d'altres, amb la presència de l'alcalde, Miquel Reverter, i de Quim Masferrer, el foraster que no s'ha volgut perdre l'esdeveniment, ja sense càmeres i tot i estar de gira teatral a l'altra punta del país, tot demostrant que ell també és bona gent.

El vaixell, que s'exposarà a Castellfollit de la Roca mentre duri la festa major, partirà demà en direcció al dic sec de Santa Margarida (Roses). Aleshores, Pepe Soto acabarà de posar-lo a punt i té previst realitzar l'avarada oficial el 27 de setembre. El seu pla és fondejar una setmana per la zona del cap de Creus i a principis d'octubre ja salpar en direcció a San Blas, a Panamà, complint el seu somni de creuar l'Atlàntic en solitari. Calcula que es passarà prop d'un any navegant per aquelles aigües i espera tornar a casa l'estiu de l'any que ve. I aquell horitzó llunyà, cada dia és més a prop.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen