cultura

Reivindicació cultural

Els Pastorets de l'Ametlla, farts d'un teatre sense butaques

Faran cinc funcions en una platea de cadires de plàstic

Van ser els primers a rebre la Creu de Sant Jordi

Centenars de cadires de plàstic tapen la platea freda i sense butaques del teatre de l'Ametlla de Merola, a Puig-reig. L'Associació Cultural Esplai fa deu anys que exigeix una adequació de l'espai i aquest Nadal, coincidint amb la representació dels Pastorets, està disposada a fer ressonar més que mai la necessitat d'un teatre digne i còmode per als espectadors.

Els Pastorets de l'Ametlla van ser els primers de Catalunya a rebre la Creu de Sant Jordi i, paradoxalment, són els que, probablement, actuen en unes condicions més precàries. Per aquest motiu, l'Associació Cultural Esplai ha trencat esquemes en aquesta edició dels Pastorets i ha optat per canviar l'aspecte del cartell, que s'havia mantingut pràcticament intacte durant mig segle. Enguany, els Pastorets s'anuncien amb una foto que il·lustra la situació que actualment viu el teatre: una cadira de plàstic i la Creu de Sant Jordi que els Pastorets van rebre l'any 2007. Tal com diu Moisès Boixadera, el director de l'obra, el cartell d'aquest any “està pensat per reivindicar, més que per vendre”.

Cinc funcions

Els Pastorets de l'Ametlla d'aquest any es podran veure en cinc funcions: una, el dia de Sant Esteve, i quatre, repartides entre els diumenges de gener. Segons explica Marc Fité, membre l'Associació Cultural Esplai, la idea d'ocupar els diumenges de gener va força lligada amb la voluntat dels Pastorets de l'Ametlla de diferenciar-se de la resta de Pastorets que tenen a prop, com, per exemple, els de Berga.

LA DATA

2007
Els Pastorets de l'Ametlla
van ser els primers de Catalunya a ser distingits amb una Creu de Sant Jordi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia