cultura

municipal

jornades

Centelles reivindica la figura d'Ildefons Cerdà

L'Espai Cerdà serà la plataforma per donar a conèixer l'il·lustre centellenc

Al maig es faran unes jornades temàtiques a Vic, Centelles i Barcelona

El projecte per aprofundir i donar a conèixer la figura de l'enginyer i urbanista centellenc Ildefons Cerdà (1815-1876), anomenat Espai Cerdà, continua agafant forma i els seus responsables en van explicar divendres passat els detalls davant la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa.

L'Espai Cerdà tindrà dues plataformes, una de digital i una altra de física. En la digital, que ja es pot consultar a www.espaicerda.cat , es pot accedir a l'extens arxiu i material històric que ha anat recopilant l'Ajuntament de Centelles. En paral·lel, i encara en construcció, s'adeqüen les antigues corts del mas Cerdà, casa natal del geni de Centelles, com a museu dedicat a la seva figura: “És un projecte que comença el 2009 amb la commemoració dels 150 anys del pla Cerdà de Barcelona. Ens adonem que és una figura molt important i també desconeguda”, remarca la historiadora i gerent de l'Espai Cerdà. Així, doncs, en els mesos vinents ha de començar l'adequació d'aquesta zona, situada al costat de la casa principal –ja rehabilitada per a celebracions i actes– perquè esdevingui el museu dedicat a Cerdà. Aquest espai es dividirà en àrees temàtiques com El Cerdà persona, Clotilde Cerdà. La filla de Cerdà, La passió de Cerdà: l'etimologia, El Cerdà polític, El Cerdà enginyer i urbanista i El reconeixement cap a Ildefons Cerdà. D'altra banda, tot i que a la casa no s'hi podrà accedir, es treballa en la idea d'una visita amb ulleres de realitat virtual que permetran de veure com és la casa avui dia –sense masses elements originals de l'època de Cerdà– i com era fa aproximadament 150 anys. S'espera que l'Espai Cerdà estigui a punt la primavera del 2018.

Cerdà a tres bandes

En la presentació, també es van explicar els detalls de les jornades dedicades a Ildefons Cerdà que es faran els dies 16, 17 i 18 de maig en tres seus diferents: Barcelona, el mas Cerdà de Centelles i Vic. “Serà el punt de partida a la producció museogràfica que ha d'omplir l'Espai Cerdà i el lloc de trobada de totes les persones que treballem en relació amb la figura d'Ildefons Cerdà”, va dir Anna Chaves.

Mercè Conesa va destacar la idea de “detectar la identitat de cada territori i potenciar-la amb iniciatives que, en el cas del mas Cerdà, van destinades a fomentar el turisme cultural i la docència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda