cultura

Mariona Llort es perfila com la directora del centre d'art

És el nom proposat pel regidor de Cultura de Tarragona perquè lideri el nou centre de creació contemporània

La setmana que ve s'adjudicaran les obres al Tinglado 2, que serà la seu del centre

Mariona Llort (Tarragona, 1976), llicenciada en història de l'art i en periodisme i que actualment treballa al departament de Premsa de l'Ajuntament de Tarragona, serà amb tota probabilitat la directora del nou centre d'art contemporani de la ciutat, que tindrà la seva seu al Tinglado 2 del Moll de la Costa. Ja fa dos mesos que el regidor de Cultura, Josep Maria Prats, va confirmar a aquest diari que la direcció del nou centre estaria ocupada per una tècnica municipal, i no hi hauria cap fitxatge extern. La ferma voluntat del regidor és que l'ocupi Mariona Llort, el nomenament de la qual es formalitzarà un cop resolts els tràmits administratius.

Els treballs d'adequació del Tinglado 2 segueixen el calendari previst. La setmana que ve el Port de Tarragona –propietari de l'edifici– adjudicarà les obres de reforma de la que serà seu oficial del centre d'art, i “pels volts de Setmana Santa” el consistori ja en tindrà “les claus” i el podrà ocupar, segons Prats. S'hi podria muntar la primera exposició a la tardor.

L'equipament formarà part de la Xarxa de Centres d'Art de Catalunya i rebrà el suport econòmic de la Generalitat. La previsió és que aquest espai comparteixi exposicions amb els respectius centres d'art de Girona (Bòlit) i Lleida (La Panera). “Hi haurà exposicions itinerants per tots tres centres, però també programarem exposicions pròpies”, segons el titular de Cultura. A més, el nou servei coordinarà visites guiades per la ciutat, per exemple la que resseguirà la petjada modernista, que passarà pel teatre Metropol –obra de l'arquitecte Josep Maria Jujol–. El Tinglado 2 “no només ha de ser un lloc on s'exposin obres, sinó també un lloc amb diversitat de propostes”, segons Prats.

LA FRASE

Hi haurà exposicions itinerants amb el Bòlit de Girona i La Panera de Lleida, però també exposicions pròpies
Josep Maria Prats
Regidor de Cultura de Tarragona

El Teler de Llum s'incorporarà al nou centre

El centre d'art serà complementat per l'actual centre El Teler de Llum, dirigit per Jordi Abelló. Fins ara ha funcionat com el melic de l'art contemporani a la ciutat, tot i que sense seu permanent. La intenció del regidor de Cultura, però, és que “progressivament” El Teler de Llum s'incorpori al projecte del nou centre, amb Mariona Llort al capdavant. D'altra banda, Prats va confirmar que aviat es presentarà el pla cultural de la ciutat, que el cap de gestió cultural, Nei Torrell, està acabant de perfilar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia