cultura

La cartoixa d'Escaladei recuperarà el claustre major per a les visites

Al juny començaran les obres per restaurar i museïtzar el gran espai obert del monument, que inclou l'antic cementiri monàstic i les cel·les dels monjos

La cartoixa d'Escaladei, al Priorat, recuperarà el claustre major per a les visites. Al juny està previst que comencin els treballs per restaurar i museïtzar aquest gran espai obert del monument, que inclou l'antic cementiri monàstic i restes de les cel·les que ocupaven els monjos al segle XIII. Enguany, també es portarà a terme la restauració de la façana del sagrari de l'església i la redacció del projecte d'espai d'acollida als visitants i espai DOQ Priorat. La restauració de l'església continua sent el gran projecte de futur pendent de desenvolupar. Durant una visita a Escaladei, el conseller de Cultura, Santi Vila, va destacar ahir el compromís per recuperar la primera cartoixa de la península ibèrica i contribuir així a la candidatura del Priorat a patrimoni mundial de la Unesco.

Vila va visitar les darreres obres d'adequació al recinte, que han tingut una inversió de 534.000 euros a càrrec de l'Obra Social La Caixa i que s'emmarquen en el programa Patrimoni en acció. Els treballs s'inclouen en el pla director del monument que el Departament de Cultura va redactar el 2007 coincidint amb l'impuls de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a patrimoni mundial de la Unesco. El claustre estava concebut com l'element vertebrador de la zona de vida eremítica i donava accés a les cel·les dels monjos. Segons va explicar la responsable de l'àrea de monuments i jaciments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Marina Miquel, l'actuació permetrà donar valor al cementiri monàstic i recuperar una de les primeres cel·les del segle XIII.

LA XIFRA

534.000
euros s'han invertit en les darreres obres d'adequació del recinte.

LA DATA

01.06.17
Està previst l'inici dels treballs de restauració del claustre major.

La restauració de l'església, el repte de futur

Aquest any està previst enllestir la redacció del projecte del nou espai d'acollida i espai DOQ Priorat; la restauració de la façana del sagrari de l'església (que ha de dur a terme el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya), com també les obres de restauració i museïtzació del claustre major. El gran projecte de futur és la restauració de l'església, pressupostada en gairebé 2,3 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona