cultura

Cultura

Honor a Ana Belén

“Tinc la sort de seguir esperant projectes que m'emocionin i de pensar que hi ha personatges meravellosos que encara m'han d'arribar”, va dir Ana Belén en una trobada amb la premsa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. Fa dos mesos va rebre el Goya d'honor, i ahir va ser homenatjada per aquest motiu a Barcelona per l'Acadèmia del Cinema Català (ACC), i al vespre va assistir a una sessió especial de la Filmoteca. L'acompanyaven a l'acte del matí Isona Passola, presidenta de l'ACC; Nora Navas, vicepresidenta de l'Acadèmia Espanyola, i Josep Maria Pou, Gaudí d'honor d'aquest any, que també serà homenatjat per la a Madrid.

“Vaig pensar que em donaven el Goya d'honor perquè havien trucat a una altra i no hi era”, va bromejar l'actriu i cantant, que al cap de cinc minuts s'havia ficat els assistents a la butxaca. Més seriosa, va afegir-hi: “Vaig sentir l'alegria dels companys que me'l donaven, i això va ser el millor.” En el discurs en la gala dels Goya va recomanar la lectura per ser bon actor. “Hem de llegir, però no perquè siguem actors –hi va afegir ahir–. Tots hem de llegir molt perquè els llibres ens obren nous mons.” Ella, filla d'un cuiner i una portera que somiava a ser actriu, era fan del còmic Yuki el Temerario, i sobretot de la núvia d'aquest intrèpid indi americà, Agua Plateada. “Em banyava al Manzanares i m'imaginava que era ella”, va recordar. També va parlar de política (“sembla impossible que al segle XXI encara tinguem por de dir el que pensem”), i de la seva fe en les persones: “La meva natura em fa tenir esperança perquè crec en la gent.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda