cultura

Cultura

Jaume Soliguer guanya el Sa Gavina de Lloret

Va rebre el guardó divendres al teatre, en el transcurs de la Nit de la Cultura

Jaume Soliguer Cabruja va rebre el guardó Sa Gavina, la màxima distinció en l'àmbit de les arts i les lletres de la vila, durant la celebració de la Nit de la Cultura al teatre de Lloret, divendres. Segons paraules de l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat: “Jaume Soliguer sempre ha estat vinculat a la cultura local i tots hem pogut gaudir d'iniciatives com l'exposició col·lectiva de pintors i el concurs de pessebres.” Aquest any, els premis literaris Vila de Lloret, centrats en la temàtica dels viatges, han rebut un total de 380 treballs. Albert Robert, regidor de Cultura, explica que “es tracta de seixanta-cinc treballs més que l'edició passada, provinents de diferents punts de Catalunya, cosa que és molt positiva i mostra la consolidació dels premis”.

El guardó econòmic més destacat de la cerimònia, dotat amb 1.000 euros, és el premi literari Vila de Lloret de narrativa en categoria adulta 2017, que enguany s'ha atorgat a Manuel Roig, d'Ibi (Alcoià), per La presó del vicari, mentre que el primer premi de poesia, dotat amb 500 euros, va ser per a Benvinguda vellesa, de la lloretenca Alba Saskia.

En educació primària, el guardó de poesia va ser per a Mar, d'Adrià Ventura, i en narrativa a Salven el mar, d'Adrià Giralt, tots dos alumnes de l'Institut-Escola de Lloret. Dos alumnes de l'institut Rocagrossa van rebre els premis d'educació secundària: Un viatge cap al futur, de Cristina López (poesia) i Records, de Francisco Manuel Saez Gonzalez (narrativa). El setè premi Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats, patrocinat per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament, ha estat per a Les Sirenes de Santa Clotilde, de Montserrat Macià i Pablo Tello. També es van atorgar premis a treballs en línia: al millor blog de literatura per a Jordi Cervera; al de creació literària, per a Dolors Clota; al de viatges, per a Carles Pérez, i al millor post sobre Lloret, per a Nicole Biarnés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona