Música

escola de música

El Lluçanès tindrà escola de música i arts el curs vinent

Es faran classes en quatre municipis i del servei se'n beneficiaran nou poblacions

S'oferiran cursos per a nens i nenes, però també propostes per a adults

El Consorci del Lluçanès, l'entitat supramunicipal que agrupa les diverses poblacions de l'actual subcomarca, va presentar ahir la nova escola de música i arts del Lluçanès. “Estem d'enhorabona. És un projecte que neix gràcies al consens que s'ha aconseguit entre els nou pobles que en formaran part en un inici”, va remarcar el president del consorci, Isaac Peraire. En aquesta línia, el també alcalde de Prats va comentar que el funcionament de la nova escola serà mancomunat entre les poblacions implicades –Alpens, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d'Albars, Santa Maria de Merlès i Sobremunt– però que les classes es faran en edificis de Prats –on ja funcionava una aula de música amb un professorat que passa a formar part de la nova escola de música–, Oristà, Olost i Sant Feliu Sasserra. La voluntat és que s'hi acabin afegint els quatre pobles que d'entrada no s'hi han apuntat.

Múscul cultural

La tècnica en formació del consorci, Mònica Jofre, va desgranar l'oferta de cara al curs que ve: “Hi haurà cursos de llarga durada, de setembre a juny, però també volem apropar la música i altres tipus d'arts a persones que no disposin de tant temps o que vulguin provar coses. Es faran cursos de curta durada dedicats a conèixer un instrument, monogràfics sobre cançons per a infants, inici a la gralla, teatre musical, etc.” Les preinscripcions per als cursos de llarga es poden fer del 29 de maig al 23 de juny als ajuntaments on hi haurà aula de l'escola de música, i durant el juliol es confeccionaran els grups, i es decidiran les seus on es fa cada disciplina.

Més enllà de l'aposta cultural –a l'aula de música de Prats actualment hi ha una vuitantena d'alumnes i l'objectiu és créixer–, la nova escola de música també serveix per fer créixer el múscul comarcal. “Hem fet un bon treball entre pobles i això demostra que anant junts podem fer coses que per separat són molt complicades. És un argument més per demostrar la importància de tenir una comarca”, va comentar Isaac Peraire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda