Música

El festival de cant de Puig-reig apuja el nivell

El Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre, de Puig-reig, canvia de dates. Enguany tindrà lloc la darrera setmana de juliol, del 24 al 27, en comptes de la primera de setembre. La gran novetat de la 38a edició del festival té un motiu clar: l’organització vol aprofitar el Simposi Mundial de Música Coral, que aquest any s’organitza a Barcelona entre el 22 i el 29 de juliol. Hi assistiran les vint millors corals del món i Puig-reig ho aprofitarà per acostar-ne dues al Berguedà.

Per fer-ho, la Polifònica i l’Ajuntament, els organitzadors del Catalunya Centre, assumeixen “el risc” de fer un festival entre setmana. Ara bé, segons diu la presidenta de la Polifònica, Maria Rosa Riera, “valdrà la pena perquè el nivell dels concerts serà molt alt”. Les dues corals que actuaran a Puig-reig seran la Westminster Choir, dels Estats Units, i la Ansan City Choir, de Corea del Sud. La formació asiàtica actuarà al pavelló d’esports el dimarts 25 i la nord-americana ho farà el dijous 27, també al poliesportiu.

A banda, el festival inclourà dues actuacions més que acostaran músics de fora del país a la població de la comarca. Es tracta de l’audició de sardanes dels holandesos de la Cobla d’Amsterdam i l’actuació del grup Melanzana Ensemble, format per berguedans i bagencs que estudien música a l’estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia