Música

Música

Gaspar debuta amb el seu ‘soul’ per al segle XXI

El cantant gironí ha publicat un brillant EP titulat ‘If you feel something’ i el 30 de setembre actuarà al Jamboree

Gaspar és una de les grans veus emergents del R&B i el new soul del segle XXI, com ho ha demostrat amb el seu debut en solitari, un EP de cinc temes titulat If you feel something, que ha editat el segell Little Red Corvette Records. I Gaspar no és de Los Angeles o de Nova York, sinó de Girona. De fet, Gaspar Castellà Montes va néixer el 1983 a Sant Carles de la Ràpita, però viu des dels 7 anys a Girona. Provinent de l’escena hip-hop, Gaspar –llavors es presentava com Gasman– va participar en la producció i els arranjaments de 33 (2009), el disc en solitari d’Urban, tot un referent del hip-hop gironí des dels temps de Geronación. “Molts hem entrat a la música negra, fins arribar al soul, a través del hip-hop”, afirma.

En els últims anys, Gaspar ha estat també el vocalista de The Funk Boss Brothers, una potent banda de versions de funk, disco i soul, amb força projecció nacional i internacional, que el 2015 va arribar a fer una residència d’un mes i mig, tocant sis dies a la setmana, tres hores cada dia (“Va ser una gran escola”, diu Gaspar) a l’hotel Yas Viceroy d’Abu Dhabi. La seva passió per la música negra també el va portar a ser membre durant uns anys del cor Gospelians.

Ara continua amb The Funk Boss Brothers, però està cada vegada més centrat en el seu projecte en solitari, fent equip amb David Cardenal de Little Red Corvette (“És millor estar en una indie petita, però dedicada en cos i ànima a la teva música, i anar fent a poc a poc, sense presses però sense pauses”) i un productor musical amb molt de bagatge, el malagueny Quiroga, que ha treballat amb Sólo los Solo i altres grans del hip-hop espanyol. A més, Gaspar ha tingut el suport instrumental d’una de les millors formacions catalanes en el seu gènere, el power trio Big Menu –Enric Peinado (guitarra), Pedro Campos (bajo) i Jose Benítez (bateria)–, que també l’acompanyarà en la presentació en directe del disc, prevista per al 30 de setembre a la sala Jamboree de Barcelona.

If you feel something inclou quatre cançons compostes per Gaspar, amb arranjaments de Quiroga i Big Menu: la que hi dona títol, Come to my hood, Sexy divinity i One night. La cinquena cançó, amb música de Quiroga i lletra de Gaspar, és ’Til you fall asleep, el tema triat com a primer single, amb un videoclip “100% sexual perquè la cançó va també de sexe”, segons el seu intèrpret, el qual apareix molt ben acompanyat en aquest vídeo ambientat exquisidament, que es va realitzar a les instal·lacions d’ ArtSpace Barcelona amb Kareem Johnson com a productor i Jon J com a director. “He rebut algun comentari dient que és un vídeo sexista, però jo no ho veig així: és només la visió de l’erotisme que té un noi heterosexual.”

Gaspar, que està rebent crítiques immillorables, està totalment convençut de la qualitat de la seva proposta, però també és conscient que li tocarà picar molta pedra: “La producció del disc és d’altura internacional, però si surts d’aquí hi ha molta gent fent aquest tipus de música i fent-la molt bé.” Sap que es tracta de no parar de treballar i diu que vol publicar un nou EP abans de final d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA