Cinema Estrena

L’estrena

Bernat salvà

Cyrano a internet

Diu Stéphane Robelin, director i guionista de la comèdia romàntica francesa En lugar del Sr. Stein, que “les persones que han nascut i crescut amb internet no se n’adonen, però aquesta eina ho ha canviat tot.” De la nit al dia, “ha fet possible que tothom es comuniqui, viatgi, quedi, visqui de manera virtual, somiï, inventi una identitat i fins i tot s’enamori”, comenta el cineasta en les notes promocionals del film, que s’estrena als nostres cinemes el pròxim 25 d’agost. “I tot això, sense sortir de casa! Com a motor per a la imaginació, és difícil trobar alguna cosa millor”, hi afegeix.

Hi ha gent, però, com el protagonista d’aquesta pel·lícula, que han fet tard per a aquestes noves tecnologies. El veterà actor francès Pierre Richard interpreta un avi vidu des de fa dos anys que viu reclòs a casa seva, bevent alcohol i veient una vegada i una altra les velles pel·lícules de Súper-8 de la seva dona quan era jove. Quan la seva filla li dona el seu portàtil vell i li posa un professor per aprendre a utilitzar internet (Yaniss Lespert), Pierre no sap que tot un món de possibilitats se li obrirà al davant. Aviat es crea un perfil en una web de contactes i, a falta d’una altra imatge, hi posa una foto del seu professor, Alex, sense saber que és la parella de la seva neta. Amb el seu enginy i capacitat seductora, i amb la imatge d’Alex, aconsegueix una cita amb una bella jove de Brussel·les (Flora, interpretada per Fanny Valette) i enreda el jove professor perquè l’acompanyi.

“Les persones grans em commouen, m’encanta inventar històries sobre elles –explica Stéphane Robelin–. Quan som grans, tot es complica. Hem de superar etapes, trobar solucions, lluitar! Per a mi, això és la definició de l’heroi, una persona que ha de combatre i acceptar una sèrie de canvis.”

Comèdia de situació, interpretada amb contenció, sense excessos caricaturescos, En lugar del Sr. Stein demostra el fons d’armari que té el cinema francès: cap dels protagonistes no és conegut a casa nostra, però demostren professionalitat i solvència a una comèdia romàntica que aporta una certa inventiva a aquest gènere tan repetitiu. Es tracta de la tercera pel·lícula de Stéphane Robelin, que en el seu segon llargmetratge, ¿Y si vivimos todos juntos?, ja abordava la temàtica de la tercera edat a través d’un grup de cinc avis i àvies que decidien compartir casa.

El seu nou film combina les trobades intergeneracionals i els revolucionaris canvis que suposen les noves tecnologies amb un vell mite ben conegut: “En el fons –reflexiona el cineasta–, En lugar del Sr. Stein és una espècie de Cyrano de Bergerac ambientat en la modernitat... Pierre equivaldria al personatge de Cyrano; Alex, al de Christian; i Flora ve a ser Roxane...” Ara bé, Stéphane Robelin també apunta que “les similituds amb els personatges de Rostand s’acaben aquí”, perquè “la meva pel·lícula és una comèdia que acaba bé”. En això sí que segueix els cànons de la comèdia romàntica.

En lugar del sr. Stein
Un profil pour deux
Direcció: Stéphane Robelin
Intèrprets: Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette, Stéphanie Crayencour Gènere: Comèdia romàntica’ País: França, 2017


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES