Teatre

Cultura

“«Golem» és vendre estil de vida”

La companyia britànica 1927 (que el juliol del 2016 va sorprendre tothom amb la seva versió amb tocs de cine mut al Liceu amb La flauta màgica) presenta al Canal avui (20.30 h) i demà (18.00 h) una nova construcció estètica: Golem. Inspirant-se en la tradició jueva (un home construeix una figura de fang que l’alliberi de les fines manuals) i en la intel·ligència artificial han creat l’espectacle en què aquesta figura convida a la manipulació dels humans, “és un mitjà per vendre coses, productes, ideologia: vendre “estil de vida”, explica per correu electrònic a aquest diari la directora Suzanne Andrade.

1927 situa aquesta novel·la gràfica representada en directe al període d’entreguerres. És una faula que persegueix una crítica social (un món futur distòpic en què els humans conviuen amb un exèrcit d’esclaus) però que, sobretot, té molt present les ganes de meravellar el públic: “Volem fer un treball que tothom pugui gaudir, l’art per a tothom, i l’humor és important, aquest estil ens fa poder fer bromes visuals”, generar equívocs còmics.

La companyia britànica treballa en tres registres que es combinen: les projeccions, la interpretació actoral i els músics. El treball dels intèrprets està limitat, forçosament pel dispositiu tècnic. Però això no és un problema, segonscomenta la directora, perquè els artistes ja coneixen les condicions del treball i que “gaudeixen del repte; pot ser que es limiti, però qualsevol actor que consideri que no necessita restriccions en l’escenari sol ser inexpert, la majoria dels actors tenen restriccions d’una manera o altra”. Els actors accepten aquesta proposta que els permet aprendre a interpretar en situacions adverses per afrontar un personatge de manera psicològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona