dansa

festival de dansa

Celrà torna a convertir el desembre en el mes de la dansa

Demà començarà la segona edició de ‘Desembre en dansa’, que oferirà fins diumenge una proposta de sis espectacles i tres tallers realitzats per ballarins i creadors

Aprofitant la llarga trajectòria en formació i projectes de creació que s’han desenvolupat al municipi de Celrà des dels anys noranta, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i L’Animal a l’Esquena, organitza un segon cicle de dansa.

Es realitzarà en diverses localitzacions del poble, concretament a L’Animal a l’Esquena (Mas Espolla), a la plaça de l’Església, al Teatre Ateneu, sota el pont del carrer Aumet i a l’Escola Municipal de Dansa. Aquesta proposta d’espectacles es complementarà amb diferents tallers, adreçats a joves a partir de 15 anys i a adults, que duran a terme alguns dels ballarins i creadors convidats. Aquestes sessions es duran a terme a l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i s’hi treballarà el llenguatge artístic i el moviment específic de cada creador.

La inauguració del cicle Desembre en dansa tindrà lloc demà dijous, a les set del vespre, amb la presentació del procés de creació del nou espectacle de Los Moñekos, sota el títol Ameba, al centre de creació L’Animal a l’Esquena.

A partir de divendres, fins diumenge a la tarda, es combinaran espectacles i tallers.

En aquesta segona edició participaran, entre d’altres, el coreògraf americà Frey Faust –que oferirà fonaments de l’Axis Syllabus, un compendi de referències sobre l’estructura, la funció, els límits i el potencial del cos humà en moviment–, els catalans Laura Alcalà, Emma Riba i David Menéndez, i també les companyies Roberto G. Alonso, MONS Dansa i Los Moñecos, la bailaora sevillana Leonor Leal, les joves ballarines de l’escola de dansa dANS de Banyoles (Jove Companyia. INDANS) i la Jove Companyia de l’Escola Municipal de Dansa.

En total, sis espectacles (a preus que van de gratuït a 13 euros el més car) i tres tallers.

Presentació d’un llibre

Dins del cicle també hi haurà la presentació del llibre La Cientificación del alma y el espíritu, de Dominik Borucki (ballarí, coreògraf, psicoterapeuta corporal), i un vermut al hall del teatre.

LES XIFRES

6
espectacles i 3 tallers formen la programació del cicle, que comença avui i durarà fins diumenge.
150
euros val tot el paquet complet, però les entrades costen de zero a 13 euros els espectacles i de 20 a 88 els tallers.

Tallers de flamenc, Axis Syllabus i contemporània

Els tallers són un dels pals de pallers de la programació del cicle Desembre en dansa. Per començar, demà dijous la bailaora Leonor leal treballarà el flamenc com a eina de formació. El flamenc és una disciplina molt completa i plena de riquesa que permet treballar als ballarins l’ampliació de la capacitat d’escolta, el desenvolupament i la pràctica del sentit rítmic, l’ús del cos com a instrument de percussió i la improvisació a l’espai a partir de patrons rítmics. Divendres, Frey Faust transmetrà fonaments de l’Axis Syllabus, un compendi de referències sobre l’estructura, la funció, els límits i el potencial del cos humà en moviment. Una eina extremament útil per a qualsevol rehabilitació, reeducació i procés de formació que ajuda a detectar els factors d’estrès i a avaluar les estratègies d’estalvi energètic a mesura que ens movem. Finalment, dissabte Laura Alcalà oferirà el seu procés de creació compartint interessos i reflexions al voltant de la dansa contemporània i la relació entre dos cossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia