Teatre

CULTURA

La Planeta mostra la força del teatre professional gironí

La sala programa 31 espectacles, la meitat dels quals són estrenes de creadors vinculats a l’escena més propera

La sala La Planeta ha programat per al primer semestre del 2018 un total de 31 espectacles, dels quals s’oferiran 56 funcions. La programació estable de la sala dirigida per Pere Puig inclou 8 estrenes absolutes, 3 preestrenes i 5 espectacles estrenats durant els últims mesos a La Planeta, dins de Temporada Alta, que hi tornen per fer temporada: Màtria (Narrar el silenci), de Carla Rovira, el 19 i 20 de gener; Els dies que vindran, de La Sueca, el 10 i 11 de març; Àries de reservat, d’Elena Martinell i Glòria Garcés, el 17 i 18 de març; El color de la llum, de Ferran Joanmiquel, els dies 20, 21 i 22 d’abril, i El Comediant, de Cascai Teatre, el 12 i 13 de maig. El Vol del Pollastre també portarà a La Planeta Spender, estrenat a Banyoles per Temporada Alta, els dies 2 i 3 de març.

Pel que fa a les estrenes absolutes, destaquen Liquidació total, un espectacle de teatre i música de La Junta de la Cloaka, escrit i dirigit per Jordi Arbonès Nif i interpretat per Fonso Castillo i Ferran Frauca, sobre com era ser jove a la Girona dels setanta –dies 27 i 28 de gener–, i Fuga de conills, una divertida i àcida reflexió sobre els actors que sobreviuen fent feines frustrants, que Martina Cabanas i la nova Companyia Zero10 posaran en escena del 23 al 25 de febrer. Una altra estrena, que donarà continuïtat al cicle de Teatre Verbatim obert amb El color de la llum, serà #NoMoblideuMai, en què Llàtzer Garcia dirigirà Elies Barberà i Marta Montiel per indagar en el drama del suïcidi infantil i juvenil.

També es podrà veure el 16 de febrer una de les preestrenes de La nit de la Molly Bloom, de Joyce, amb Àngels Bassas; el musical Oh my God, Barcelona!, en què la Cia. Bratislava utilitza Offenbach per criticar el turisme de masses –18 de febrer–, i la preestrena de La tempesta de Shakespeare, adaptada a la tragèdia dels refugiats per Projecte Ingenu i Marc Chornet, el 23 i 24 de març. Les Impuxibles hi presentarà, els dies 7 i 8 d’abril, Aüc (El so de les esquerdes), un espectacle pluridisciplinari sobre la violència sexual, amb textos de Carla Rovira i el piano de Clara Peya; Dei Furbi celebrarà 15 anys amb Oklahoma, el 14 i 15 d’abril; Rèquiem for Evita, de Prat i Coll, tornarà el 28 d’abril, i Les Antonietes afrontarà el shakesperià Othello el 19 de maig.

Com a Propostes singulars, no programades per la mateixa sala, hi ha Ultrashow, de Miguel Noguera, dins del festival Neu!, el 21 de gener; el monòleg Puig i Cadafalch, un croquis, de Sergi Mateu, que obrirà Escenaris el 26 de gener; la presentació del disc Feeling Bill Evans, d’Helena Rosich, el 2 de febrer, i la lectura dramatitzada El teatre en temps de guerra (1936-1939) que Proscenium oferirà per Setmana Santa. Dins del cicle Primerencs, hi haurà obres de La Llarga, La Corda (El Galliner), Elip6 i 14.41 (ERAM) i Frank Bayer i La Gàrgola. Escenaris Especials hi presentarà al juny Cinema, complementat amb curts realitzats per diferents directors, i la programació infantil inclourà Teatre a la Fuga, la Cia. Roberto G. Alonso, L’Estaquirot i Engruna Teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia