Teatre

Cultura

Anna Roca treu de la zona de confort els clàssics

La companyia de teatre familiar de l’actriu olotina ha creat un espectacle que es representa a l’interior de la caixa d’un camió

Hi ha protagonistes de contes de sempre trets de context

La companyia de teatre de l’olotina Anna Roca ha construït un espai de misteri molt especial per al seu nou espectacle el El secret de la Nanna. Sol ser més habitual en països nord-europeus, però no a Catalunya, tot i que, tal com ella mateixa sentencia, l’espai escènic del seu nou espectacle li ha sortit així, no l’ha ideat pensant en aquest model del nord enllà.

L’espai escènic s’ha creat a l’interior de la caixa d’un camió. És un espectacle intimista. Els espectadors hi entren en grups de deu persones i dura deu minuts. L’actriu guia els condueix per una història en què participen els protagonistes d’altres contes clàssics o populars que es reconeixen fàcilment però que diuen i fan coses diferents a les que s’esperarien els hostes del camió. “El secret de la Nanna és el conte desplegable més gran del món”, ha indicat Anna Roca, tot remarcant que es tracta d’un espectacle familiar.

Amb aquest eix central, es tracta d’un espectacle poètic, amb els personatges de contes clàssics fora del seu paper –la sireneta és un xic irreverent, per citar un petit exemple– i amb gags divertits que són una picada d’ullet als pares.

Descoberta

De fet, la targeta que la companyia d’Anna Roca reparteix als espectadors és molt explicativa. “Us imagineu un conte desplegat dins d’un camió? Us presentem El secret de la Nanna! A través de la nostra protagonista, la Nanna, i el seu company, podrem descobrir tot un món fantàstic darrere la caixa del seu camió”, s’hi pot llegir, en català, castellà, anglès i francès. I és que aquest nou espectacle d’Anna Roca està pensat també per voltar arreu d’Europa, com ara Canterbury (Anglaterra), Portugal, Finlàndia i Itàlia.

Roca detalla que hi ha poc text, el que diu ella, que és el personatge que condueix els espectadors per la història escènica a l’interior de la caixa del camió. El llenguatge és eminentment gestual. L’altre actor, Jordi Gilabert, regula el trànsit cap a l’interior i és també una part de l’espectacle. Tot és a punt, doncs, perquè nens i pares puguin descobrir el secret de la Nanna i el seu company.

LA XIFRA

23
anys
fa que l’olotina Anna Roca té companyia pròpia i 9 són els espectacles que ha creat i fet rodar.

Un espai escènic molt treballat

El secret de la Nanna és un espectacle amb una escenografia molt treballada i tecnificada amb projeccions, espais modulars, estris que es mouen, etc. I la decoració exterior és ben explicativa dels referents. En la seva creació han participat, a part d’ella mateixa, Plancton, Toni Tomàs, Guillermo Góngora i Stagelab. Han completat l’equip Marta Riu (música i espai sonor), Judith Torres (vestuari) i Alla Kinda (disseny il·lustració). La producció és de la companyia Anna Roca i l’executiva, de Roca i Torres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona