Teatre

Cultura

Els grans èxits de l’escena arribaran al Teatre de Salt

‘Les noies de Mossbank Road’, ‘La calavera de Connemara’ i ‘Paraules encadenades’ s’hi podran veure entre el febrer i el maig

Salt a Escena obre el teatre a les entitats locals i als nouvinguts

Grans èxits de la cartellera barcelonina com ara Les noies de Mossbank Road, La calavera de Connemara i Paraules encadenades es podran veure durant el primer semestre del 2018 al Teatre de Salt, que ha presentat una programació amb 14 espectacles per a aquest període, inclosos també el Desconcerto, de Jordi Puntí i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (2 de març), i Dinamita la Sarsuela, de Le Croupier, amb Mont Plans (7 d’abril). Les entrades anticipades ja es poden adquirir al web del teatre i a la llibreria 22.

“Estem especialment contents del que hem pogut programar, perquè tots són espectacles d’un nivell altíssim, que ens permeten arribar a diferents tipus de públic i sensibilitats”, va dir ahir el director del Teatre de Salt, Josep Domènech, que va presentar la programació acompanyat per la regidora de Cultura saltenca, Eva Rigau. La regidora va destacar especialment l’apartat Salt a Escena, que inclou les propostes escèniques de les entitats locals, com ara Els pastorets de Folch i Torres, els dies 23, 25 i 26 de desembre (19 h, 6 euros), el concert solidari que oferirà el Cor Gospel Girona el 24 de febrer i l’espectacle musical La Sireneta, de la Coral Rossinyol i Alimara, amb quatre funcions al maig. Rigau també va anunciar que el Teatre de Salt tornarà a afegir-se a la Campanya de Teatre Amateur de la Diputació, i que s’obriran les portes del teatre als col·lectius de nouvinguts perquè també hi participin. A més, la companyia d’Anna Roca oferirà Contes 1.0 per a tots els alumnes de P5, 1r i 2n de les escoles de Salt. “Si volem crear públics nous, hem de començar quan són petits”, va dir Rigau, que hi va afegir: “No sé què passarà dijous a les urnes, però en qualsevol cas lluitarem perquè la cultura ens faci més lliures.”

El Teatre de Salt, que estrena logotip i campanya de promoció (“El teatre a les teves mans”), obrirà la nova temporada el 3 de febrer amb La calavera de Connemara, de Martin McDonagh, dirigida per Iván Morales i protagonitzada per Pol López i Oriol Pla. El 10 de febrer s’hi podrà veure la nova versió de Paraules encadenades, de Jordi Galceran, amb David Bagés i Mima Riera dirigits per Sergi Belbel. Per al 17 de març s’ha programat Nadia, una proposta de teatre documental de La Conquesta del Pol Sud, interpretada per la protagonista real dels fets que es narren: Nadia Ghulam, la noia afganesa que es va fer passar pel seu germà mort per sobreviure a la intransigència dels talibans.

El 24 de març arribarà a Salt Rhümia, de Rhum & Cia, que va rebre el Gran Premi BBVA al millor espectacle de circ dels Zirkòlika 2016 i, canviant completament de registre, Lluís Soler interpretarà el poema El Comte Arnau, de Josep Maria de Sagarra, el 21 d’abril.

El 3 de maig, Les noies de Mossbank Road obrirà la gira a Salt, després d’una llarga temporada a Barcelona, on aquesta producció de Bitò és ara mateix el gran èxit de la cartellera. Sílvia Munt dirigeix Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura, en aquesta brillant tragicomèdia. L’11 de maig, l’argentí Gabriel Chamé presentarà un esbojarrat Othelo, de Shakespeare.

Pel que fa a la programació familiar El Planter, s’han programat Superbleda, de La Bleda, el 25 de febrer, i una versió lliure de Momo, de Michael Ende, que Anna Roca posarà en escena el 15 d’abril, en dues funcions matinals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia