cultura

Un Canet Rock de ‘bon rotllo’

El festival, ja amb més edicions fetes al segle XXI que als anys setanta, rebrà Els Catarres, Txarango i Zoo

Autoproclamant-se “el festival del bon rotllo”, el Canet Rock va desvelar ahir el cartell de la cinquena edició d’ençà del retorn del festival, l’any 2014. Un cartell integrat pels grups festius més populars actualment a Catalunya i que Laura Duran, directora artística del festival, va qualificar d’internacional, ateses les nombroses actuacions a l’estranger que solen fer bandes com Txarango –que tornaran al Pla d’en Sala en el moment de sortir el sol– o La Sra.Tomasa, que debuten finalment a Canet Rock després d’haver-hi assistit en edicions passades com a espectadors, tal com va recordar ahir el seu cantant, Pau Lobo.

El Canet Rock, que dona gairebé per fet que exhaurirà les entrades, aspira a reunir el 7 de juliol 23.000 espectadors com l’any passat, però, de moment, tot i no descartar-ho en un futur, continua resistint-se a perllongar-se dos dies. Manté també un únic escenari; augmenta “considerablement” –segons la directora del festival, Gemma Recoder, que no va especificar xifres– el seu pressupost, i posa a la venda 2.000 entrades menys del que permet la capacitat per tal de garantir la “comoditat” dels assistents.

A més de bandes ja anunciades com ara La Raíz (una de les tres propostes valencianes del programa, juntament amb Zoo i les emergents Pupil·les), Doctor Prats i els ja veterans Macaco, el Canet Rock 2018 rebrà Els Catarres, que han estat un any i mig allunyats dels escenaris. “Vam estar un any sense veure’ns i, quan vam retrobar-nos, es va notar molt: tots teníem un munt d’idees noves”, assegurava ahir Jan Riera, que va avançar que Tots els meus principis, previst per al 16 de març, serà un disc “elèctric”.

El festival maresmenc, d’altra banda, començarà l’activitat amb el pop-folk de Sense Sal, rebrà la rigorosa estrena del nou disc d’Animal (La melodia del foc) i tornarà a gaudir d’Els Amics de les Arts, un dels membres dels quals, Dani Alegret, enaltia ahir el Canet Rock com “la festa major de Catalunya”. El cartell, que inclou també una producció exclusiva per al festival de La Soul Machine i els ballarins Brodas Bros, tornarà a convidar Miquel del Roig –que ahir admetia que va “amb compte” amb allò que canta atès el context actual de repressió– i es completarà d’aquí a unes setmanes amb un nom que, segons va deixar entreveure Recoder, podria estar vinculat al rock català dels anys noranta.

Amb aquesta cinquena edició, el Canet Rock ja haurà celebrat al segle XXI més edicions que les que va celebrar a la dècada dels setanta, tal com va recordar ahir l’integrant de La Trinca, i “assessor especial” del festival, Josep Maria Mainat, que tornarà a cantar al Pla d’en Sala. “El Canet Rock continua sent un espai de música i llibertat”, va subratllar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat