Música

CULTURA

Un mar de dones

El Museu de la Mediterrània de Torroella dedica a la dona les XIII Trobades de Música Mediterrània, que tindran lloc de l’11 al 14 d’abril i que creixen en activitats

El grup sard Actores Alidos i la cantant i pianista Clara Peya són els caps de cartell

Destacar l’important paper de la dona en la transmissió de la cultura popular és el principal objectiu de les XIII Trobades de Música Mediterrània , que el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí portarà a terme entre els dies 11 i 14 d’abril. Amb el títol Mediterrània amb veu de dona, les jornades tindran com a caps de cartell el grup sard de polifonia Actores Alidos i la cantant i pianista palafrugellenca Clara Peya , i estaran apadrinades per l’escriptora mataronina Bel Olid, que el divendres 13 oferirà la conferència inaugural (19.30 h).

Les Trobades de Música Mediterrània, que aquest any creixen en dies i en activitats, s’obriran el dimecres 11 d’abril amb una novetat: la Trobada de contes de la Mediterrània i més enllà, que tindrà lloc a l’auditori del museu, amb la participació d’alumnes de l’Institut Montgrí i de l’Oficina de Català de Torroella (19 h).

El dijous 12 tindrà lloc a la biblioteca Pere Blasi un taller participatiu de cançons de bressol i de falda (18 h) i un sopar de cantadors que tindrà lloc a La Sala (21 h, 16,50 euros), que serà dinamitzat per Ramon Manent, del grup de polifonia tradicional La Mata de Jonc, i en el qual també participaran les cantants d’Actores Alidos.

Per al divendres 13 s’ha programat un assaig obert de pandero quadrat, que vol recuperar la tradició de les majorales –un grup de dones que amb l’ajut de panderos cantaven quan hi havia esdeveniments importants–, sota la direcció de Marta Rius. Després de la presentació de Bel Olid, el divendres es tancarà a La Sala amb el concert Galanias d’Actores Alidos (23 h, 10 euros).

El dissabte tindran lloc al museu un total de nou tallers de cançó, dansa i diferents instruments, organitzats en píndoles formatives de dues hores. El preu d’aquestes càpsules –25 euros per un taller, 40 per dos tallers, 50 per tres tallers– és una mica més barat si la inscripció es realitza abans de demà. Un dels tallers estarà dedicat a les cançons de les saladores de peix de l’Escala.

Durant la tarda hi haurà, a la plaça de la Vila, el mercat mediterrani de cultura popular i propostes diverses com ara l’espectacle familiar De mi a sol, amb Guida Sellarès; una cercavila amb Els Flabiolaires de Torroella, i el ball mallorquí i menorquí d’Es Gall de Sa Pastera.

Les Trobades de Música Mediterrània es tancaran, el dissabte a la nit, amb el concert de Clara Peya , una de les compositores i intèrprets més personals del país, que presentarà el seu excel·lent últim disc, Oceanes, a l’Espai Ter (21 h, 10, 12 i 15 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós