cultura

Junts per la cultura, el turisme i el territori

Coincidint amb la declaració del 2018 com a Any del Turisme Cultural, la Fundació Jordi Comas Matamala va organitzar divendres passat a Barcelona, conjuntament amb l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’ Esade Creapolis , una jornada per analitzar i destacar el paper de la Costa Brava com a destinació de turisme cultural. En l’acte, dut a terme a Esade-Pedralbes, van participar quatre destacats agents culturals de les comarques gironines: el director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà; la directora del Patronat Call de Girona, Assumpció Hosta; la directora d’art de la Fundació Vila Casas –amb museus a Torroella de Montgrí i Palafrugell–, Glòria Bosch, i el director dels jardins de Cap Roig, Josep Ollé, que hi va presentar amb tot detall el projecte del pla especial urbanístic que la Fundació Bancària La Caixa promou en aquest espai i que, actualment, està en exposició pública. El projecte preveu, a més d’un auditori subterrani per a 200 persones, la creació d’un espai museogràfic en el castell per explicar qui va ser el matrimoni Woedovski, que va donar forma a aquest espai únic.

Tots els participants en la jornada van reclamar la necessitat d’una major cooperació entre el sector turístic i el cultural i també entre els mateixos agents d’aquest darrer sector, per potenciar l’oferta cultural de la Costa Brava. Oriol Aguilà va parlar de “la força d’anar junts” i aquesta frase va resumir l’esperit de l’acte. Aguilà va afegir-hi que els festivals de la Costa Brava haurien de ser capaços de crear una oferta conjunta “per arribar a nous públics i ser prou atractius perquè la seva programació faci que alguna persona de fora compri un bitllet d’avió per venir”, i també va reclamar que “es doni valor turístic als festivals, per fer visible la contribució que fan al territori”. Hosta va parlar de “sumar sinergies” i d’integrar el ric patrimoni jueu en l’oferta turística i cultural de les comarques gironines “per convertir-lo en un element icònic”. En la mateixa línia de cooperació intercultural, Glòria Bosch va dir: “Cal construir un relat entre tots, que fins ara no hem sabut trobar, i fer-ho de manera horitzontal perquè ens hi puguem trobar tots.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol