Música

Nou festival a Llagostera

El grup Sotrac i ‘La Tornada’ organitzen Espurnes, el 12 de maig a l’aire lliure

Mazoni, Cesk Freixas, Miquel Abras, Paula Grande i La Folie seran alguns dels participants
Mazoni, Cesk Freixas, Miquel Abras, Paula Grande i La Folie seran alguns dels participants

Dotze hores de concerts i altres activitats gratuïtes a l’aire lliure: això és el que ofereix el nou festival Espurnes , de Llagostera, que han organitzat el grup de pop-rock Sotrac i la revista musical La Tornada , amb el suport de l’Ajuntament de Llagostera i la Diputació de Girona. Espurnes tindrà lloc el dissabte 12 de maig al parc de l’Estació, amb dos escenaris on tindran lloc actuacions de petit format i cap a 50 minuts de durada, protagonitzades per Mazoni, Cesk Freixas –que oferirà un concert vermut–, Miquel Abras, La Folie, Paula Grande, Rusó Sala, David Mauricio, Eduard Boada i el duet format pel maresmenc Ferran Exceso i el cantautor sevillà Fran Mariscal, que tancaran el festival amb una de les seves escasses actuacions conjuntes a Catalunya. Al matí, la Colla Gegantera de Llagostera farà una cercavila que dirigirà el públic fins al parc de l’Estació, on també es podran veure espectacles de circ, a càrrec de Cirquet Confetti i la Cia. Circolate. També per als més petits, Jordi Parés proposarà un viatge musical pels cinc continents, titulat Un món d’instruments. També estan previstos diversos tallers i xerrades, que s’anunciaran més endavant, i una fira de food trucks.

El nou festival es va presentar ahir a la Diputació, amb les intervencions del seu vicepresident responsable de l’àrea de Cultura, Albert Piñeira; el també vicepresident i alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria; la directora de La Tornada, Rocío Rodríguez, i Artur Comas, un dels tres membres de Sotrac, grup que està format per músics de Llagostera i Sant Feliu de Guíxols i que l’any passat va publicar el seu primer disc, Sota el roure. “La nostra voluntat a l’hora de crear aquest festival era intentar crear sinergies entre els grups i que els músics es puguin conèixer”, va explicar Comas. Segons Rodríguez, per confeccionar el cartell d’aquesta primera edició d’Espurnes s’han tingut en compte bàsicament dos criteris: “Volíem sobretot programar propostes de qualitat que valguessin realment la pena, més enllà de la seva presència mediàtica, i reivindicar la gran riquesa musical de les comarques gironines.” En aquest sentit, ahir es va destacar la important presència d’artistes gironins en un cartell ben equilibrat entre consolidats i emergents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia