Arts escèniques

Dones i Cultura no accepta homes

Dijous al vespre, el col·lectiu Dones i Cultura va fer una assemblea per avançar en el seu pla d’acció sobre el cas del Teatre Lliure. Aquest diari va sol·licitar poder assistir-hi o tenir informació sobre la composició del col·lectiu i els temes de discussió que, finalment, segons la portaveu de Dones i Cultura, lamentant-ho molt, no va aportar “pel tipus de funcionament intern que tenim i, sobretot, pels acords a què vam arribar ahir [dijous] sobre com enfocar el tema”. Només va transcendir que el col·lectiu és “no mixt”, pel que s’entén que només està format per unes 800 dones. No es va aclarir ahir quin percentatge forma part directament de la Cultura. Per poder inscriure’s al Facebook només cal l’aprovació d’alguna de les membres.

Segons fonts que han informat aquest diari, una vintena de persones van assistir a l’assemblea. La portaveu, que no ho va desmentir, va treure-hi importància tenint clar que el funcionament és assembleari i que, per tant, “l’assemblea és sobirana: això vol dir que les decisions preses en les plenàries són vinculants per a tot el col·lectiu”. Segons s’ha pogut detectar durant aquests dies d’investigació, hi ha un notable grup de persones, incloses dins del col·lectiu, que no tenien coneixement del manifest publicat fa uns dies i que, fins i tot, en ser informades, lamentaven les formes que prenia una causa que, majoritàriament tothom veu bé: denúncia de les pràctiques que atempten contra la igualtat; suport a les possibles víctimes i buscar-hi solucions, i acció: “Convençudes que el feminisme beneficia la societat (...) prendrem totes les accions pacífiques i democràtiques per dur-ho a terme.” No s’ha avançat cap mecanisme de consens que no sigui l’assembleari i, segons la portaveu de Dones i Cultura, “veiem que anem pel camí que volem anar i estem molt contentes dels debats públics que s’estan generant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda