Cultura popular

La 25a cursa Aran per sa Lengua reivindicarà aquest diumenge l’ús social de l’aranès

Enguany estarà marcada per la sentència del Tribunal Constitucional espanyol que anul·la el caràcter preferent de l’aranès

El col·lectiu aranès Lengua Viua organitza aquest diumenge 29 de juliol la 25a edició de la Corsa per la llengua, una de les festes reivindicatives en la defensa de la llengua aranesa més populars de la Vall d’Aran. Enguany, la cursa que es fa l’últim diumenge de juliol des de 1993, estarà marcada per la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la el caràcter preferent de l’aranès previst en diversos articles de la Llei 35/2010.

Els participants de la cursa, sortiran dels tres extrems de la Vall: Les, Montgarri i el port de Viella, i es dirigiran, bé caminant o bé corrent, cap a la plaça dera Glèisa de Viella. En aquest punt de trobada és on hi haurà els parlaments en reivindicació per l’ús social de l’aranès i es lliurarà el premi Lengua Viua a la persona o institució que més hagi destacat en la promoció de la llengua aranesa durant aquest any. La festa es clourà amb un concert tradicional del grup de música occità Nadau.

L’objectiu de la jornada és defensar la identitat aranesa, mostrar la importància de l’ús de la llengua aranesa i els fets culturals de la Vall d’Aran. El lema d’aquesta cursa, “Qui ten era lengua ten era clau”, és una adaptació d’un poema de Frederic Mistral, escriptor occità de Provença que va rebre el premi Nobel de Literatura



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia