Música

Crònica

Llibertat per gaudir

Salvador Sobral, l’artista que va saltar a la fama en guanyar Eurovisió el 2017, sorprenent i trencant l’hegemonia de música de focs d’artifici i veus robotitzades, dimecres va delectar el públic del Festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar. Va ser un concert ple de textures, estils, sons i idiomes embolcallats en el seu estil tan característic, en què llibertat, humilitat i fluïdesa són ben presents.

Va presentar les peces amb el seu català d’accent mallorquí i amb una certa ironia. Va combinar cançons del seu disc de debut i del que presentarà a final d’any, i es va poder escoltar una diferència molt positiva en les noves composicions. L’estil que regeix actualment és el del disc en directe del 2017 –el seu segon–, poc queda del seu primer disc.

Durant una mica més de dues hores, Sobral va anar jugant amb tots els elements que tenia al seu abast, mentre l’encert, la creativitat i la tècnica dels músics conduïa a una vetllada curiosa i diferent. Amb les constants entrades i sortides de l’escenari, Sobral vol que gaudim del brillant Júlio Resende, al piano; el dolç André Rosinha, al contrabaix, i l’incansable i llegendari Bruno Pedroso, a la bateria. Una formació aparentment clàssica de jazz, però que va estar saltant d’un estil a un altre sense perdre l’essència jazzística que porten dins.

El concert va anar avançant amb gran varietat de cançons, des de jazz i jazz fusió fins a bolero i latin jazz, entre altres gèneres, deixant clar que el nou disc vindrà carregat amb molta força, profunditat i frescor. L’estima del cantant a Pessoa es va escoltar a Pressagio. Sobral fa el que sent amb la seva veu: juga, crida, parla i crea ritmes però sap mesclar-ho a la perfecció amb els músics que l’acompanyen. Ens va deixar parats improvisant un rap en anglès amb el cap dins del piano. I és que Sobral, que es mostra crític amb les tendències musicals actuals, va anar combinant cançons en portuguès, castellà, anglès, francès i, fins i tot, català, perquè, si no ens havia sorprès prou, va seure al piano per interpretar Paraules d’amor, amb què va deixar el públic rendit a la seva personalitat pura i genuïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú