Música

El Porta Ferrada torna a superar-se

El Festival de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, es va tancar ahir a la nit amb el concert de Ricky Martin. Els organitzadors van enviar ahir a la tarda una nota de balanç, en què mostraven la seva satisfacció. Si l’any passat van batre rècord amb 32.000 espectadors, aquest estiu han arribat els 41.000. Amb vuit concerts de sold out. Jack Johnson, Andreu Buenafuente, Txarango, Pablo Alborán, Estopa, Ara Malikian, Rozalén –El Kanka i el Cor de Sant Petersburg. La resta de la programació ha mantingut un percentatge d’ocupació superior al 80%. Segons el regidor de festival, Josep Saball, “Porta Ferrada tanca un cicle, el que va del 2015 al 2018, en el qual s’ha posicionat com a festival degà de Catalunya i com a clar líder de la música en directe al nostre país, capaç de triplicar l’assistència d’espectadors en quatre edicions i passant del màgic número dels 40.000.”

La clau de l’èxit, segons el director del festival, Iñaki Martí, és haver aconseguit “seduir el públic amb la seva proposta artística única i inimitable, i assoleix el repte consolidant tots els seus espais”. A l’Espai Port han sumat 25.000 espectadors. A Guíxols Arena 14.000 i, entre Teatre auditori i Monestir han sumat les altres 2.000 entrades. Hi coincidia el director artístic, Albert Malllol: “La programació d’enguany ha estat capaç de captivar l’interès d’un públic molt divers, que ha respost amb entusiasme a les presentacions i estrenes dels nous projectes presentats.; com el nou cicle Acústics que ha trobat el seu espai en una edició amb més de 40 activitats presentades en 5 escenaris diferents”

Paral·lelament a l’augment de públic, el festival ha arribat als 2 milions d’euros de pressupost; una de les claus del Porta Ferrada. Per Saballs, “això ha estat possible gràcies a la magnífica col·laboració publicoprivada, la professionalitat i l’experiència de la promotora The Project, amb el suport logístic i econòmic d’una ciutat, que s’ha fet seu el festival”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda