Altres

Formació global

La Casa de Cultura de Girona proposa per aquesta temporada un total de deu cicles i cursos dedicats a les humanitats i a les ciències. El 26 de setembre comença el cicle Un espia a la butxaca, que proposa una reflexió sobre la nostra vulnerabilitat a l’entorn de les noves tecnologies (els dimecres, fins al 24 d’octubre). Altres novetats són un curs d’introducció a la filosofia catalana, en col·laboració amb la Càtedra Ferrater Mora, que repassarà, de manera no cronològica, els autors més importants del pensament a casa nostra (els dimarts, del 2 d’octubre al 18 de desembre), i el curs De la paraula a la imatge, impartit per Juan Jesús Aznar, en el qual s’oferiran recursos per passar de l’escriptura del guió a la seva traducció audiovisual (els dilluns, del 15 d’octubre al 21 de gener).

A més, es reprenen Contemporàlia, que planteja un viatge pels límits de la ciència (els dijous, del 27 de setembre al 25 d’octubre); Intel·ligència creativa, que té com a tema central el canvi global (els dimecres, del 7 de novembre al 19 de desembre), o la nova proposta de medicina del Grup de Recerca en Anatomia Clínica, Embriologia i Neurociència (Neoma), que presenta les últimes actualitzacions de recerca en els efectes que l’ambient té sobre la salut (els dijous, del 8 de novembre al 20 de desembre).

Un any més, tornen dos dels cursos que més èxit han tingut: Mapamundi, amb Josep Martinoy, que ressegueix l’actualitat política internacional (els dilluns, del 8 d’octubre al 14 de gener), i Tòtems de la novel·la històrica, conduït pel periodista i escriptor Martí Gironell (els dimarts, del 15 de gener al 5 de febrer del 2019). Tornarà també el cicle de Filosofia i literatura, organitzat conjuntament amb l’Escola Municipal d’Humanitats, que proposa vuit lectures filosòfiques de les grans obres de la literatura universal (els dilluns, del 21 de gener a l’11 de març).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA