Altres

Més llaços entre el món cultural i l’educatiu

El festival Temporada Alta acollirà per segon any consecutiu el projecte A Tempo, Arts i Formació, una iniciativa de la Fundació La Ciutat Invisible que té l’objectiu de potenciar les relacions entre els móns cultural i educatiu gironins, tot generant espais d’interacció entre estudiants, professors i professionals de les arts. Entre les activitats que coordina A Tempo destaca un seminari de formació per a professionals –fet el juliol amb rècord de participació–, i també els programes Artistes a l’aula, Temporada Alta a l’aula i Crea el teu projecte, que presentarà en aquesta edició una obra ideada per estudiants de secundària amb ConArte Internacional .

A Tempo, Arts i Formació renova aquest any el seu afany de generar dinàmiques entre l’escola i la programació de Temporada Alta, en paraules del director de la Fundació La Ciutat Invisible, Joaquim Nadal, i amplia el seu ventall d’activitats programades amb la voluntat de consolidar-se al territori gironí.

El mes de juliol, abans de l’inici de curs, A Tempo va donar la segona edició del Seminari de pedagogies artístiques per a la transformació social, que aspira a convertir-se “a mitjà termini” en una “universitat d’estiu”, segons el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer.

Aquesta formació, dirigida a professionals de l’àmbit educatiu o cultural que desitgin que l’educació i la cultura avancin cap a una mateixa direcció, va dur-se a terme a Girona amb 150 participants i les places exhaurides.

Una altra peça fonamental del projecte A Tempo és Artistes a l’aula, una iniciativa que convida els artistes participants de Temporada Alta a donar una classe magistral gratuïta als instituts de les comarques gironines perquè els alumnes experimentin en primera persona la professió de dramaturg, director artístic i intèrpret, entre d’altres.

Paral·lelament, en el marc de l’activitat Temporada Alta a l’aula, els professors de Girona i Salt podran programar espectacles als centres educatius i utilitzar-los com una eina pedagògica d’aproximació a temes d’actualitat i foment d’una mirada crítica.A més, sota el paraigua de «Crea el teu projecte», l’alumnat tindrà l’oportunitat de veure la seva obra programada a Temporada Alta, que està obert a propostes escèniques com El cos es cola. Aquesta, que es podrà veure en aquesta edició, està ideada per més de 80 estudiants de secundària en col·laboració amb ConArte Internacional.Més de 3.800 estudiants de Girona i Salt van participar l’any passat de la prova pilot del projecte A Tempo, arts i formació, que va involucrar al voltant de 182 docents i 77 artistes en només 5 mesos, d’octubre a febrer. En aquesta edició, els organitzadors es mostren ambiciosos i aspiren assolir la xifra de 5.000 alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda