Cinema

Darín i la por a la soledat

L’actor argentí obre el Festival de Sant Sebastià amb ‘El amor menos pensado’

“Tots tenim por de quedar-nos sols”, diu l’actor sobre aquesta història d’una separació

Llargues converses, dos actors amb molt d’ofici i una història senzilla, sense grans conflictes, sobre la solitud i les dificultats de mantenir una relació llarga quan el niu es buida. Aquests són els ingredients d’El amor menos pensado, la pel·lícula que va inaugurar ahir la 66a edició del Festival de Sant Sebastià, amb Ricardo Darín i Mercedes Morán com a protagonistes. L’opera prima de Juan Vera, productor d’un dels grans èxits del cinema argentí del segle XXI, El hijo de la novia, fa honor als tòpics sobre aquest país amb una pel·lícula llarga, de dues hores i vint minuts, amb molts diàlegs i una aposta clara per situar al centre de la funció la interpretació dels seus experimentats protagonistes.

“Tots tenim por de quedar-nos sols”, va afirmar ahir Ricardo Darín, distingit l’any passat amb el premi Donostia i gran protagonista de la inauguració d’aquesta edició. Amb Mercedes Morán, que ja va treballar amb l’actor i amb Juan Vera a Luna de avellaneda, interpreten un matrimoni que veuen com el seu fill marxa a Espanya i deixa el niu buit. Això els provoca una crisi existencial i, tot i no barallar-se i mantenir en tot moment una bona relació, decideixen separar-se, com si es tractés d’un nou projecte en comú. “És que la separació no es viu com una derrota, sinó com un canvi”, diu Ricardo Darín

Fer-se preguntes

“El conflicte d’aquesta pel·lícula –hi afegeix l’actor– té a veure amb el fet que ells s’atreveixen a fer-se preguntes que sorgeixen a partir d’un joc ocult, que és dir-se les coses, sempre la veritat, i això els porta necessàriament a fer-se una sèrie de preguntes que, d’altra manera, no es farien.”

Mercedes Morán, que actua en quatre produccions seleccionades per aquest festival, considera que “totes les parelles que comparteixen una quantitat d’anys junts són interpel·lades per aquestes preguntes, sobre si això que tenim és amor, amistat, si som només companys...”

No explicarem el final. Es tracta, però –i això ja és dir molt–, d’una comèdia romàntica formalment poc arriscada. Comptar amb Ricardo Darín a la inauguració sens dubte ha estat un motiu de pes, més que no pas una proposta amb escassos arguments per aspirar a guanyar el festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona