Música

Onades elèctriques

El FestiSurf Costa Brava rep avui John Blair i tres grups més, a Castell d’Aro

Hipbone Slim, Los Torontos i The Masonics completen un imponent cartell internacional

El festival més estiuenc per obrir la tardor: avui tindrà lloc a la sala polivalent de Castell d’Aro la sisena edició del FestiSurf Costa Brava , que ofereix el millor surf-rock nacional i internacional, amb entrada gratuïta, entre les 8 del vespre i les 2 de la matinada. Organitzat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, el FestiSurf és també la cloenda d’Estereofònics, el “festival de festivals” que difon conjuntament totes les programacions musicals que tenen lloc al municipi baixempordanès al llarg de l’estiu, inclòs el Festival Internacional de Música de S’Agaró, que avui també es clou amb un concert del clarinetista Giambattista Ciliberti i el pianista Piero Rotolo, a l’església de l’Esperança (20 h, 18 i 21 euros), que va de la rapsòdia de Debussy a la Rhapsody in Blue de Gershwin.

Tornant a les onades elèctriques del FestiSurf, el festival es tancarà aquesta nit, a partir de dos quarts d’una, amb l’únic concert a l’Estat espanyol de John Blair, guitarrista fundador, el 1979, de Jon & The Nightriders , grup que va ser una peça clau de la segona gran onada de la música surf, després dels pioners que van crear aquest estil, bàsicament instrumental, en els anys seixanta. Blair, que és també l’autor de l’única enciclopèdia il·lustrada de la música surf, actuarà a Castell d’Aro amb l’excel·lent banda valenciana Els A-Phonics.

Prèviament, la nit començarà amb l’actuació, a partir de les 9 del vespre, de Hipbone Slim & The Kneetremblers, grup presentat com “el secret més ben guardat de la Gran Bretanya”. El seu líder, també conegut com a Sir Bald Diddley, destaca pel seu estil ferotge com a guitarrista, i en les seves aventures l’acompanyen alguns dels millors músics anglesos especialitzats en el rock’n’roll, el surf, el rhythm’n’blues i altres ritmes trepidants.

Tot seguit hi actuaran els barcelonins Los Torontos, que practiquen un rock’n’roll amb influències musicals de finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta, com ara The Sonics i The Fabulous Wailers. Completa el cartell d’aquest sisè FestiSurf The Masonics, tot un supergrup de l’escena britànica, amb membres d’altres bandes com ara Thee Headcoats, The Milkshakes i The Kaisers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona