Llibres

Al voltant del ‘Llibre d’amic’

El Llibre d’amic de Joan Vinyoli, publicat per La Gaya Ciencia el 1977, serà l’objecte de debat de la nova edició del Col·loqui de Tardor , que tindrà lloc el 17 de novembre a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners (de 9.30 a 19 h). Organitzat per la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Santa Coloma, aquest segon col·loqui (té periodicitat bianual) es proposa estimular “la circulació d’idees” al voltant de la interpretació i la relectura del llegat de Vinyoli, amb la participació d’investigadors, estudiosos i lectors de la seva obra. Aquest any el col·loqui estarà dedicat al Llibre d’amic, un poemari que l’autor va publicar l’any 1977 però que aplega poemes escrits molt abans, entre 1955 i 1959, i formant part de la secció ‘El trobat’ d’un altre volum que havia de titular-se Per l’escala secreta, que no va veure la llum, almenys no tal com l’havia projectat. Vinyoli justificava el retard de gairebé vint anys entre l’escriptura i la publicació del poemari al·ludint a “un llarg procés d’interiorització” de l’obra, que entronca amb una llarga tradició de poesia mística i amorosa i reconeix els deutes, per tant, amb Ramon Llull, però també amb el Càntic dels càntics o la poesia de Sant Joan de la Creu.

El Llibre d’amic representa un punt culminant en la trajectòria poètica de Joan Vinyoli, i seran a Santa Coloma per analitzar-lo des de diversos punts de vista Jad Hatem, Xavier Saladrigas, Pep Solà, Lourdes Godoy, Joan Peytaví, Arnau Vives i Júlia Català, a més de Margarida Casacuberta, directora de la Càtedra Vinyoli. La jornada es tancarà amb la lectura íntegra del llibre, a càrrec de Víctor Obiols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona