Arts escèniques

Una altra memòria històrica

La companyia José y sus Hermanas presenta avui i demà a la sala La Planeta de Girona el seu primer espectacle, Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, amb el qual aquest col·lectiu format per vuit creadors va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona a l’espectacle revelació del 2017 i el Premi de la Crítica Jove.

Sílvia Ferrando dirigeix aquesta obra de 75 minuts de durada, que interpreten Francesc Cuéllar, Alejandro Curiel, Marta Díez, Carme González, Carolina Manero, Gemma Polo i Glòria Ribera. A Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, José y sus Hermanas formulen, amb una posada en escena molt imaginativa, preguntes incòmodes al voltant de la memòria històrica i del “càncer que va consumir aquest país durant 40 anys”, com descriuen la dictadura de Franco. En aquesta obra necessària, una nova generació que gairebé no va viure la transició, però que encara en sent els efectes, parla de “la nostra història, dels seus edificis i de les estructures que els són imposades i de com els fan sentir; estructures polítiques, arquitectòniques, històriques, lingüístiques, mentals, emocionals i, fins i tot, filosòfiques”.

Mentre la gira de Los bancos regalan sandwicheras y chorizos continua, almenys, fins al juny del 2019 –quan arribarà al Teatro Español, de Madrid–, José y sus Hermanas també estrenaran al febrer l’obra Arma de construcción massiva al Teatre Tantarantana de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia