Altres

Cultura al mig de la natura

La creació contemporània i la música tradicional es troben a L’Estiuet de l’Ü

Ü del Bac és “un espai de cultura als afores” situat al refugi d’El Bagatell de la vall del Bac

Ü del Bac és “un espai de cultura als afores” que es troba al refugi d’El Bagatell, una petita masoveria de la vall del Bac, que forma part del municipi de la Vall de Bianya (Alta Garrotxa). Maia Kanaan Amat i Pau Marcos Vicens són els responsables d’ Ü del Bac , que es va estrenar l’estiu passat amb una programació basada en“el diàleg interdisciplinari en un entorn natural de l’Alta Garrotxa”.

Diumenge vinent, Ü del Bac tancarà la programació del 2018 amb l’Estiuet de l’Ü, una jornada al llarg de la qual tindran lloc diverses activitats, des de les onze del matí fins al capvespre, inclosa una fideuada popular. En El Bagatell dialogaran propostes de creació contemporània, com ara una performance de l’artista Mar Serinyà i un concert espectacle d’Els Mals Endreços, amb propostes relacionades amb la música i el ball tradicional: les actuacions del grup de ball folk Brunzit i del Manelic de Pera. S’hi pot assistir només amb reserva prèvia: [email protected] i 619 43 89 98. El preu del dinar i les actuacions és de 25 euros per als adults, 15 euros per als nois de 10 a 16 anys i 5 euros per als menors de 10 anys.

Mar Serinyà, que cultiva l’art de la performance amb una combinació de cos, veu i pintures, sovint en espais naturals, presentarà a L’Estiuet de l’Ü On és el boix?, una proposta que sorgeix a partir de la residència que va portar a terme a Ü del Bac a finals de l’estiu passat. Serinyà hi va poder conèixer les conseqüències de l’arribada de la papallona asiàtica o papallona del boix a la vall del Bac, i aquesta és la base del seu treball.

Els Mals Endreços són Pau Marcos (viola de gamba i altres objectes) i David Codina i Bosch (totes les tecles), i en la seva singular proposta combinen “composicions pròpies i impròpies, improvisacions previstes i interpretacions sobtades, acords i desacords per als amants de les emocions lleus i les intenses, de la intimitat a l’aire lliure...”

Brunzit proposa un format de concert molt participatiu, basat en el ball i en composicions pròpies inspirades en la música tradicional. Des de Sant Miquel de Pera, en Manelic ha realitzat una important tasca per recollir i preservar les músiques tradicionals de l’Alta Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol