Cinema

La poètica de l’objecte

Temporada Alta estrenarà el curt de Xavier Bobés i Salvador Sunyer Vidal que uneix el cinema i les arts escèniques, en el marc dels premis JamesonNotodofilmfest

La gala del festival en què es lliurarà el premi Cine i Escena tindrà lloc demà al Truffaut

Temporada Alta continua teixint ponts interdisciplinars. Més enllà de la programació cinematogràfica, el festival continua apostant perquè les arts escèniques i el cinema es fusionin en dues propostes com The One Project, en què es convida un artista provinent de les arts escèniques a la creació d’un curt cinematogràfic, i el premi Cine i Escena, que es dona en el marc del JamesonNotodofilmfest i que té el propòsit de guardonar el millor curt que uneixi el món del cinema i el món de l’escena.

En aquesta edició, el creador escènic que reflectirà el seu món a través del suport cinematogràfic és Xavier Bobés, el qual ha col·laborat amb el realitzador Salvador Sunyer Vidal (Nanouk Films) per portar a terme Restos de las cosas, una peça cinematogràfica que neix amb l’ambició de reivindicar la possibilitat real de construir històries en les quals la ficció i el documental es fonen en un únic marc, evocant tot el poder de l’imaginari individual i col·lectiu a partir de l’ús de material objectual històric.

El curtmetratge de Bobés i Sunyer vol ser una síntesi de l’univers escènic de cadascun dels creadors, que volen reivindicar la poètica de l’objecte.

“L’art de la manipulació d’objectes continua sent avui un desconegut per al gran públic. L’univers que envolta la poètica de l’objecte, la seva teatralitat, la seva evocació històrica i sociològica, s’ha explorat principalment a territoris minoritaris vinculats amb les arts visuals i performàtiques”, declara Bobés. Per la seva banda, Sunyer reivindica la tasca d’aquest artista, per qui confessa sentir admiració professional, i en destaca que “en un món artístic que sembla empetitit i precari, ell aconsegueix brillar i connectar amb el que hi ha endins”.

Cinema i Escena

Aquesta peça artística s’estrenarà en el transcurs de l’acte de lliurament del premi Cine i Escena, inclòs en el JamesonNotodofilmfest, que tindrà lloc demà dissabte, al Cinema Truffaut (20.30 h). Després de Temporada Alta aquest curt començarà un recorregut per festivals de cinema i curtmetratges d’arreu del món. Finalment es difondrà per VOD (video on demand) i tots els canals de la xarxa.

El JamesonNotodofilmfest és un festival internacional de cinema que des del 2001 dona suport als joves creadors, i ho fa en la categoria de Temporada Alta: Cine i Escena. El guardó proposa una secció específica dintre dels premis, dedicada a la fusió entre el cinema i les arts escèniques. Durant la gala es projectaran els cinc curts que aspiren al guardó, que aquest any són Banqueta o Tabuerte (Sergio Milán); Dancing with film (Carlos Rodríguez Cid); La justicia por la mano (Sara Casanovas); Las pelis de mi vida (The Manrique Brothers) i Retazos (Ana Puentes). Un jurat de professionals del món de les arts escèniques i el cinema format per Marta Buchaca, Leo Castro, Sílvia Munt, Lautaro Perotti i Joan Yago triarà el guanyador final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona